De enige Belgische hoop op een goed eindklassement wordt Jurgen Van den Broeck. Ironisch genoeg, want half uitgespuwd door Lotto-Soudal nadat hij vorig jaar 'maar' dertiende werd in de Tour, en derde in de Dauphiné. In vergelijking met de Belgische resultaten van de voorbije maanden in rittenkoersen is dat niet eens slecht. Zeker gezien de zware revalidatie van de 32-jarige Kempenaar na een val op zijn knie in de Ronde van Frankrijk 2013.

Van den Broecks probleem is dat hij nog altijd afgemeten wordt aan zijn vierde plaatsen in de Tour van 2010 en 2012. En dan heet ook een elfde stek in de Tirreno-Adriatico van dit jaar voor sommigen 'teleurstellend'. VDB, afgeserveerd voor de Tour en einde contract bij Lotto-Soudal, moet voor zijn ploeg in andere rittenkoersen immers WorldTourpunten sprokkelen, en plaats elf is daarvoor net niet goed genoeg.

In Romandië en de Giro zou dat wel moeten lukken, maar Marc Lamberts, zijn trainer, tempert in Sport/Voetbalmagazine te hoge verwachtingen. "Jurgen heeft na het Baskenland twee weken keihard getraind in Tenerife. Hij is - in tegenstelling tot vorig jaar - opnieuw helemaal gezond en heeft ook geen last meer van zijn knie. Groot verschil is dat hij nu 70 à 71 kilo weegt, drie kilo meer dan vorig seizoen toen hij té scherp stond en te veel aan kracht inboette. Dat extreme diëten - fysiek en mentaal gekkenwerk - heeft Jurgen nu achterwege gelaten, al bedraagt zijn vetpercentage nog altijd maar 6,5 procent."

"Qua wattages haalt hij weer zijn beste waardes, maar 70 kilo is wel acht kilo meer dan lichtgewichten als Contador, Aru, Porte en Uran - in de cols een groot verschil. Aan het zéér hoge niveau van die toppers moet hij zich ook niet meer spiegelen. Voor Jurgen wordt het vooral zaak om bergop in een tweede groepje fysiek en mentaal drie weken zo lang mogelijk stand te houden. Dan zit er misschíén een plaats net binnen de top tien in. Daarmee zouden we al heel tevreden zijn."

De enige Belgische hoop op een goed eindklassement wordt Jurgen Van den Broeck. Ironisch genoeg, want half uitgespuwd door Lotto-Soudal nadat hij vorig jaar 'maar' dertiende werd in de Tour, en derde in de Dauphiné. In vergelijking met de Belgische resultaten van de voorbije maanden in rittenkoersen is dat niet eens slecht. Zeker gezien de zware revalidatie van de 32-jarige Kempenaar na een val op zijn knie in de Ronde van Frankrijk 2013. Van den Broecks probleem is dat hij nog altijd afgemeten wordt aan zijn vierde plaatsen in de Tour van 2010 en 2012. En dan heet ook een elfde stek in de Tirreno-Adriatico van dit jaar voor sommigen 'teleurstellend'. VDB, afgeserveerd voor de Tour en einde contract bij Lotto-Soudal, moet voor zijn ploeg in andere rittenkoersen immers WorldTourpunten sprokkelen, en plaats elf is daarvoor net niet goed genoeg.In Romandië en de Giro zou dat wel moeten lukken, maar Marc Lamberts, zijn trainer, tempert in Sport/Voetbalmagazine te hoge verwachtingen. "Jurgen heeft na het Baskenland twee weken keihard getraind in Tenerife. Hij is - in tegenstelling tot vorig jaar - opnieuw helemaal gezond en heeft ook geen last meer van zijn knie. Groot verschil is dat hij nu 70 à 71 kilo weegt, drie kilo meer dan vorig seizoen toen hij té scherp stond en te veel aan kracht inboette. Dat extreme diëten - fysiek en mentaal gekkenwerk - heeft Jurgen nu achterwege gelaten, al bedraagt zijn vetpercentage nog altijd maar 6,5 procent." "Qua wattages haalt hij weer zijn beste waardes, maar 70 kilo is wel acht kilo meer dan lichtgewichten als Contador, Aru, Porte en Uran - in de cols een groot verschil. Aan het zéér hoge niveau van die toppers moet hij zich ook niet meer spiegelen. Voor Jurgen wordt het vooral zaak om bergop in een tweede groepje fysiek en mentaal drie weken zo lang mogelijk stand te houden. Dan zit er misschíén een plaats net binnen de top tien in. Daarmee zouden we al heel tevreden zijn."