De broers Mathieu en David van der Poel namen samen met Tom Meeusen de beste start. Van Aert en Toon Aerts konden in de tweede ronde aansluiten en dat was het signaal voor Mathieu van der Poel om een nieuwe versnelling te plaatsen.

Van Aert zag het gevaar en dook in het wiel van de Nederlandse kampioen. Terwijl Meeusen tevergeefs probeerde het gaatje op de twee leiders te dichten, maakten Van der Poel en Van Aert er vooraan een mooi duel van. Van der Poel zette de wereldkampioen onder druk, maar die plooide niet.

Broederlijk duo

Halfweg nam Van Aert het commando over, maar ook Van der Poel gaf geen krimp. Het duo ging broederlijk de laatste ronde in en daarin toonde Van der Poel zich de sterkste. De Nederlander van BKCP-Corendon had aan de finish 17 seconden voorsprong op Van Aert. Meeusen kwam als derde over de streep en Sven Nys legde beslag op plek vier.

Laurens Sweeck, zaterdag nog winnaar in Sint-Niklaas, vervolledigde de top vijf. Van Aert verstevigt zijn leidersplaats.

De wereldkampioen heeft nu een voorsprong van zeven punten op Nys, die in de stand over Kevin Pauwels springt.

De slotmanche van de Superprestige staat volgende week zaterdag in Middelkerke op het programma. (Belga/BO)

De broers Mathieu en David van der Poel namen samen met Tom Meeusen de beste start. Van Aert en Toon Aerts konden in de tweede ronde aansluiten en dat was het signaal voor Mathieu van der Poel om een nieuwe versnelling te plaatsen. Van Aert zag het gevaar en dook in het wiel van de Nederlandse kampioen. Terwijl Meeusen tevergeefs probeerde het gaatje op de twee leiders te dichten, maakten Van der Poel en Van Aert er vooraan een mooi duel van. Van der Poel zette de wereldkampioen onder druk, maar die plooide niet.Halfweg nam Van Aert het commando over, maar ook Van der Poel gaf geen krimp. Het duo ging broederlijk de laatste ronde in en daarin toonde Van der Poel zich de sterkste. De Nederlander van BKCP-Corendon had aan de finish 17 seconden voorsprong op Van Aert. Meeusen kwam als derde over de streep en Sven Nys legde beslag op plek vier. Laurens Sweeck, zaterdag nog winnaar in Sint-Niklaas, vervolledigde de top vijf. Van Aert verstevigt zijn leidersplaats. De wereldkampioen heeft nu een voorsprong van zeven punten op Nys, die in de stand over Kevin Pauwels springt. De slotmanche van de Superprestige staat volgende week zaterdag in Middelkerke op het programma. (Belga/BO)