De wereldkampioen haalde het solo voor de Nederlander Mathieu van der Poel. Wietse Bosmans vervolledigde het podium. Tom Meeusen, de laureaat van vorig jaar, werd vierde voor de Nederlander David van der Poel.

Van bij de start legde Wout van Aert er de pees op. In zijn wiel volgden Meeusen, Mathieu van der Poel en de Duitser Philipp Walsleben. De rest van het pak volgde verderop. Van Aert bleef het tempo in de eerste ronde bepalen. Van der Poel repte zich ook naar voor en zo kregen we een kopgroep met Meeusen, van Aert, van der Poel en de Duitsers Walsleben en Marcel Meisen.

In de derde ronde ontdeden van der Poel en van Aert zich van de concurrentie en trokken met hun tweeën in de aanval. Achter hen kreeg Meeusen van der Poel en Wietse Bosmans mee als waakhond. Wanneer Meeusen een fout maakte en even voet aan grond moest zetten, trokken Bosmans en David van der Poel fors door en lieten de kopman van Telenet-Fidea in de steek.

Halfkoers hadden van Aert en Mathieu van der Poel 25 seconden voorsprong op het duo Bosmans-David van der Poel. Meeusen volgde als vijfde op 0:35. Wietse Bosmans kon even naar de twee leiders toerijden maar op twee ronden van het einde lieten Mathieu van der Poel en Wout van Aert hem weer in de steek.

De Nederlandse kampioen ging versnellen maar reed te veel op de limiet, bleef met zijn linker pedaal hangen aan een nadarhekken en smakte hard tegen de grond. Van Aert maakte hier dankbaar gebruik van en trok de slotronde in met een voorsprong van 0:10 op Wietse Bosmans, 0:13 op Mathieu van der Poel en 0:25 op Tom Meeusen die ondertussen naar de vierde plaats was opgeschoven. Wout van Aert bleef doorgaan en haalde het dan ook afgescheiden. Meteen de zevende zege van het seizoen voor de wereldkampioen. (Belga/BO)

De wereldkampioen haalde het solo voor de Nederlander Mathieu van der Poel. Wietse Bosmans vervolledigde het podium. Tom Meeusen, de laureaat van vorig jaar, werd vierde voor de Nederlander David van der Poel. Van bij de start legde Wout van Aert er de pees op. In zijn wiel volgden Meeusen, Mathieu van der Poel en de Duitser Philipp Walsleben. De rest van het pak volgde verderop. Van Aert bleef het tempo in de eerste ronde bepalen. Van der Poel repte zich ook naar voor en zo kregen we een kopgroep met Meeusen, van Aert, van der Poel en de Duitsers Walsleben en Marcel Meisen. In de derde ronde ontdeden van der Poel en van Aert zich van de concurrentie en trokken met hun tweeën in de aanval. Achter hen kreeg Meeusen van der Poel en Wietse Bosmans mee als waakhond. Wanneer Meeusen een fout maakte en even voet aan grond moest zetten, trokken Bosmans en David van der Poel fors door en lieten de kopman van Telenet-Fidea in de steek. Halfkoers hadden van Aert en Mathieu van der Poel 25 seconden voorsprong op het duo Bosmans-David van der Poel. Meeusen volgde als vijfde op 0:35. Wietse Bosmans kon even naar de twee leiders toerijden maar op twee ronden van het einde lieten Mathieu van der Poel en Wout van Aert hem weer in de steek. De Nederlandse kampioen ging versnellen maar reed te veel op de limiet, bleef met zijn linker pedaal hangen aan een nadarhekken en smakte hard tegen de grond. Van Aert maakte hier dankbaar gebruik van en trok de slotronde in met een voorsprong van 0:10 op Wietse Bosmans, 0:13 op Mathieu van der Poel en 0:25 op Tom Meeusen die ondertussen naar de vierde plaats was opgeschoven. Wout van Aert bleef doorgaan en haalde het dan ook afgescheiden. Meteen de zevende zege van het seizoen voor de wereldkampioen. (Belga/BO)