Komende zaterdag staat het WK mountainbike geprogrammeerd. "Ik voel me er klaar voor", zegt de 28-jarige renner van het Versluysteam in Sport/Voetbalmagazine. "In m'n laatste wereldbekerwedstrijd, eind vorige maand in Andorra, werd ik zestiende. Mijn doel op het WK is ook een plaats in de top twintig."

Voor Van Hoovels gaat het om zijn derde WK-deelname bij de elite. Zijn beste resultaat behaalde de master in de bewegingswetenschappen twee jaar geleden, toen hij vijftiende werd en een ticket voor Londen 2012 versierde. Als olympisch atleet kreeg Van Hoovels het Bloso topsportstatuut.

"Probleem echter is dat mijn contract vorige herfst niet verlengd werd en ik dus niet langer betaald word door het Bloso", zegt de Vlaams-Brabander. "Daardoor ben ik officieel geen prof meer en is het financieel wat puzzelen. Voorlopig kan ik nog terugvallen op een apart statuut bij de VDAB: werkzoekende zonder de verplichting om werk te zoeken. Maar ook dat loopt eind dit jaar af. Met een goed resultaat op het WK hoop ik opnieuw het Bloso topsportstatuut te verwerven."

Van Hoovels is vertrouwd met de WK-omloop. "De voorbije twee jaar nam ik al deel aan de wereldbekerwedstrijd in Pietermaritzburg. Door het klimwerk is het een zwaar parcours, wat mij wel aanstaat. Maar de afdalingen zijn gevaarlijk en ik ben niet de technisch meest begaafde mountainbiker. Vorig jaar kwam ik zwaar ten val in de Rock Garden (een afdaling bezaaid met keien, nvdr), waardoor ik pas 38e werd. Maar dat zal me niet beletten om er zaterdag vol voor te gaan."

Zowel in 2011 als in 2012 trok Nino Schurter aan het langste eind in de Zuid-Afrikaanse wereldbekermanche. "De Zwitser is ook zaterdag de topfavoriet", denkt Van Hoovels. "Ik verwacht een duel met Europees kampioen Julien Absalon, die ook heel goed op dreef is. Die twee steken er dit seizoen bovenuit." (BVC)

Komende zaterdag staat het WK mountainbike geprogrammeerd. "Ik voel me er klaar voor", zegt de 28-jarige renner van het Versluysteam in Sport/Voetbalmagazine. "In m'n laatste wereldbekerwedstrijd, eind vorige maand in Andorra, werd ik zestiende. Mijn doel op het WK is ook een plaats in de top twintig."Voor Van Hoovels gaat het om zijn derde WK-deelname bij de elite. Zijn beste resultaat behaalde de master in de bewegingswetenschappen twee jaar geleden, toen hij vijftiende werd en een ticket voor Londen 2012 versierde. Als olympisch atleet kreeg Van Hoovels het Bloso topsportstatuut. "Probleem echter is dat mijn contract vorige herfst niet verlengd werd en ik dus niet langer betaald word door het Bloso", zegt de Vlaams-Brabander. "Daardoor ben ik officieel geen prof meer en is het financieel wat puzzelen. Voorlopig kan ik nog terugvallen op een apart statuut bij de VDAB: werkzoekende zonder de verplichting om werk te zoeken. Maar ook dat loopt eind dit jaar af. Met een goed resultaat op het WK hoop ik opnieuw het Bloso topsportstatuut te verwerven."Van Hoovels is vertrouwd met de WK-omloop. "De voorbije twee jaar nam ik al deel aan de wereldbekerwedstrijd in Pietermaritzburg. Door het klimwerk is het een zwaar parcours, wat mij wel aanstaat. Maar de afdalingen zijn gevaarlijk en ik ben niet de technisch meest begaafde mountainbiker. Vorig jaar kwam ik zwaar ten val in de Rock Garden (een afdaling bezaaid met keien, nvdr), waardoor ik pas 38e werd. Maar dat zal me niet beletten om er zaterdag vol voor te gaan."Zowel in 2011 als in 2012 trok Nino Schurter aan het langste eind in de Zuid-Afrikaanse wereldbekermanche. "De Zwitser is ook zaterdag de topfavoriet", denkt Van Hoovels. "Ik verwacht een duel met Europees kampioen Julien Absalon, die ook heel goed op dreef is. Die twee steken er dit seizoen bovenuit." (BVC)