Cant volgt zichzelf op. Ze is sinds vorig jaar de enige Belgische wereldkampioene uit de geschiedenis.

Eens Cant en Compton met zijn tweetjes vertrokken waren, bestookten ze mekaar om beurten. Verschillende keren leek er een betekenisvol kloofje te zijn, maar telkens werd dat weer gedicht. In de slotronde stond er echter geen maat op de 27-jarige Cant. Ze zette de 39-jarige Compton nog op 12 seconden. Brand volgde op 26 seconden.

Cant rijfde de eerste gouden plak voor België binnen in Valkenburg, en was op dit WK zelfs goed voor de eerste Belgische medaille. De eerste twee gouden medailles gingen naar de Britten (mannen junioren en vrouwen beloften).

Knokpartij en klacht

De wereldtitel van Cant kon zaterdag niet door iedereen gevierd worden. Bij de podiumceremonie ontstond er een schermutseling tussen enkele mensen uit de entourage van de ploeg en de security. Het kwam zelfs tot een handgemeen. Manager Philip Roodhooft een tijdje vastgehouden op het politiekantoor.

Volgens de krant Het Laatste Nieuws ging het als volgt: 'Kevin Cant wilde zijn zus feliciteren, net zoals mecanicien Dieter Clerx', klinkt het. 'Maar ze werden aan het podium nogal hardhandig tegengehouden door de security.' De broers Roodhooft wilden na de ceremonie de gemoederen bedaren, maar de situatie escaleerde en Philip Roodhooft kreeg enkele rake klappen', gaat het verder. Hij werd uiteindelijk geboeid weggevoerd naar het politiekantoor waar hij samen met zijn echtgenote vragen beantwoordde. Intussen heeft de ploegmanager van IKO-Beobank het politiekantoor mogen verlaten.

'Mijn versie van het verhaal werd daar opgetekend en de politie heeft het ook gecheckt bij verschillende getuigen', aldus Philip Roodhooft. 'Zij bevestigden mijn verhaal, dat ik zelf niet agressief was en ik mocht daarop beschikken. Er werd ook geen PV opgesteld en de politie bood zelfs aan om mij en mijn vrouw terug naar ons hotel te brengen. Ze hebben ook hun verontschuldigingen aangeboden. De security was echt zeer agressief. Ik heb een blauw oog, een dikke lip en een dikke kaak. Dit kan ik niet zomaar laten passeren en ik dien dan ook klacht in tegen de security.'

Cant volgt zichzelf op. Ze is sinds vorig jaar de enige Belgische wereldkampioene uit de geschiedenis. Eens Cant en Compton met zijn tweetjes vertrokken waren, bestookten ze mekaar om beurten. Verschillende keren leek er een betekenisvol kloofje te zijn, maar telkens werd dat weer gedicht. In de slotronde stond er echter geen maat op de 27-jarige Cant. Ze zette de 39-jarige Compton nog op 12 seconden. Brand volgde op 26 seconden. Cant rijfde de eerste gouden plak voor België binnen in Valkenburg, en was op dit WK zelfs goed voor de eerste Belgische medaille. De eerste twee gouden medailles gingen naar de Britten (mannen junioren en vrouwen beloften).