"Gebroken knieschijf voor Alejandro Valverde, als gevolg van zijn valpartij", liet Movistar weten. "Er worden nog verdere onderzoeken gedaan om andere, grote blessures te kunnen uitsluiten."

Daaruit bleek later op de avond dat de onfortuinlijke Valverde naast een gebroken knieschijf ook een diepe wonde aan zijn scheenbeen én een breuk in het sprongbeen (talus) heeft opgelopen, het bot van de enkel dat het scheenbeen met de voet verbindt. "De dokters hebben besloten om hem zaterdag nog te opereren, het is weinig waarschijnlijk dat hij dit seizoen nog in actie kan komen", meldde Movistar.

De 37-jarige Valverde stond in 2015 als derde in het eindklassement op het podium in Parijs. In deze Tour ging hij van start in dienst van Nairo Quintana.

Valverde kende een uitstekend voorjaar in 2017. Hij schreef de Ardennenklassiekers Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl op zijn naam en was ook de beste in de Ronde van het Baskenland, de Ronde van Catalonië en de Ruta del Sol.

"Gebroken knieschijf voor Alejandro Valverde, als gevolg van zijn valpartij", liet Movistar weten. "Er worden nog verdere onderzoeken gedaan om andere, grote blessures te kunnen uitsluiten." Daaruit bleek later op de avond dat de onfortuinlijke Valverde naast een gebroken knieschijf ook een diepe wonde aan zijn scheenbeen én een breuk in het sprongbeen (talus) heeft opgelopen, het bot van de enkel dat het scheenbeen met de voet verbindt. "De dokters hebben besloten om hem zaterdag nog te opereren, het is weinig waarschijnlijk dat hij dit seizoen nog in actie kan komen", meldde Movistar. De 37-jarige Valverde stond in 2015 als derde in het eindklassement op het podium in Parijs. In deze Tour ging hij van start in dienst van Nairo Quintana. Valverde kende een uitstekend voorjaar in 2017. Hij schreef de Ardennenklassiekers Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl op zijn naam en was ook de beste in de Ronde van het Baskenland, de Ronde van Catalonië en de Ruta del Sol.