De dopingaffaire kan Alberto Contador meer als acht miljoen euro's kosten door de gerechtskosten, geldboetes, verloren prijzengeld en verlies van inkomen.

In haar arrest heeft het sporttribunaal TAS aangekondigd dat ze nog een beslissing zal nemen omtrent de door de UCI opgelegde boete van ruim 2,4 miljoen euro bovenop de 70 procent van zijn rennersloon. Contadors jaarloon bij Saxo Bank wordt op 5 miljoen euro geschat en 70 procent daarvan bedraagt 3,5 miljoen euro. Tot het einde van zijn schorsing in augustus verliest de Spanjaard zijn inkomen. Dat meldt de website www.cyclingnews.com.

Verlies van inkomen

Dan moet de Spaanse klimmer nog alle medailles, verworven punten en prijzen inleveren die hij behaalde in de Tour van 2010, de Giro van 2011 en alle andere wedstrijden sinds begin 2011. Het is onduidelijk aan wie deze gelden teruggestort moeten worden. Moet het geld worden terugbetaald aan de organisatoren en dan aan de volgende in de rangschikking? Het is ook onduidelijk of de bonussen betaald door zijn werkgever of sponsors daar ook bij horen. Het sponsorcontract tussen kledingmerk Hugo Boss en de tweevoudige Tourwinnaar is opgezegd sinds de bekendmaking van de positieve dopingtest.

Juridische kosten

Bovenop alle straffen heeft de rechtzaak van 18 maanden hem ook enorm veel geld gekost. De erelonen van de verschillende advocaten worden op 2 miljoen euro geschat. (SB)

De dopingaffaire kan Alberto Contador meer als acht miljoen euro's kosten door de gerechtskosten, geldboetes, verloren prijzengeld en verlies van inkomen.In haar arrest heeft het sporttribunaal TAS aangekondigd dat ze nog een beslissing zal nemen omtrent de door de UCI opgelegde boete van ruim 2,4 miljoen euro bovenop de 70 procent van zijn rennersloon. Contadors jaarloon bij Saxo Bank wordt op 5 miljoen euro geschat en 70 procent daarvan bedraagt 3,5 miljoen euro. Tot het einde van zijn schorsing in augustus verliest de Spanjaard zijn inkomen. Dat meldt de website www.cyclingnews.com.Verlies van inkomenDan moet de Spaanse klimmer nog alle medailles, verworven punten en prijzen inleveren die hij behaalde in de Tour van 2010, de Giro van 2011 en alle andere wedstrijden sinds begin 2011. Het is onduidelijk aan wie deze gelden teruggestort moeten worden. Moet het geld worden terugbetaald aan de organisatoren en dan aan de volgende in de rangschikking? Het is ook onduidelijk of de bonussen betaald door zijn werkgever of sponsors daar ook bij horen. Het sponsorcontract tussen kledingmerk Hugo Boss en de tweevoudige Tourwinnaar is opgezegd sinds de bekendmaking van de positieve dopingtest.Juridische kostenBovenop alle straffen heeft de rechtzaak van 18 maanden hem ook enorm veel geld gekost. De erelonen van de verschillende advocaten worden op 2 miljoen euro geschat. (SB)