Stijn Vandenbergh werd vierde, voor Jens Debusschere en Sep Vanmarcke.

De felle wind en regen inspireerden zeven renners om er na vijf kilometer vandoor te gaan. Dat waren Albert Timmer, Alexis Gougeard, Alex Dowsett, Pavel Brutt, Jesse Sergent, Tim Kerkhof en Mirko Tedeschi. Bij de passage aan de Moeren was er een massale valpartij in het peloton. Grootste slachtoffer was Gert Steegmans, die werd afgevoerd met enkele schaafwonden.

Nog voor de beklimming van de Casselberg, halfkoers, waren de zeven eraan voor de moeite. Het peloton werd door de hevige wind in vijf waaiers getrokken. Met nog 100 kilometer te rijden ging Maarten Tjallingii alleen door. Hij trok de eerste keer de Kemmelberg op met een voorsprong van 0:25 op een groep van 35 man sterk. Jürgen Roelandts was de eerste die bij Tjallingii kwam. De voormalige Belgische kampioen liet Tjallingii in de steek bij de beklimming van de Monteberg en trok alleen in de aanval. Achter hem versnelde Stijn Vandenbergh. Die kreeg steun van Daniel Oss, Sep Vanmarcke, Geraint Thomas en Jens Debusschere. Ook Luca Paolini repte zich naar de achtervolgende groep.

Thomas werd in de aanloop naar de Baneberg door een felle windstoot de berm in geblazen en kwam ten val. De Brit kon wel opnieuw aansluiting vinden bij het groepje met onder andere Vandenbergh, Debusschere en Vanmarcke, waar ook Niki Terpstra zijn karretje had aangehangen.

Eenzame vluchter Roelandts mocht de laatste keer de Kemmelberg optrekken met een voorgift van 2:05 op de zeven achtervolgers, waar Oss het bijzonder lastig had. Wat van het peloton overbleef volgde op 6:26. Oss moest zijn metgezellen laten rijden. Ook bij Roelandts was het beste eraf en op 17 kilometer werd hij gegrepen. Er volgde een spervuur van ontsnappingen, tot Paolini op vijf kilometer van de eindmeet alleen op kop kwam te zitten.

Achter hem kwam de tegenreactie met Terpstra, Vandenbergh, Debusschere, Vanmarcke en Thomas nooit echt goed op gang. Thomas en Terpstra probeerden nog de kloof met Paolini te dichten, maar slaagden daar niet in, zodat de bebaarde Milanees uitgebreid het zegegebaar kon maken in de Vanackerestraat te Wevelgem.

Voor Paolini is het de eerste zege van het seizoen. In Vlaanderen was hij eerder succesvol met winst in de Brabantse Pijl 2004 en de Omloop Het Volk 2013. In 2007 stond hij als derde op het podium van de Ronde van Vlaanderen. Op de erelijst volgt Paolini de Duitser John Degenkolb op. (Belga/TE)

Stijn Vandenbergh werd vierde, voor Jens Debusschere en Sep Vanmarcke. De felle wind en regen inspireerden zeven renners om er na vijf kilometer vandoor te gaan. Dat waren Albert Timmer, Alexis Gougeard, Alex Dowsett, Pavel Brutt, Jesse Sergent, Tim Kerkhof en Mirko Tedeschi. Bij de passage aan de Moeren was er een massale valpartij in het peloton. Grootste slachtoffer was Gert Steegmans, die werd afgevoerd met enkele schaafwonden. Nog voor de beklimming van de Casselberg, halfkoers, waren de zeven eraan voor de moeite. Het peloton werd door de hevige wind in vijf waaiers getrokken. Met nog 100 kilometer te rijden ging Maarten Tjallingii alleen door. Hij trok de eerste keer de Kemmelberg op met een voorsprong van 0:25 op een groep van 35 man sterk. Jürgen Roelandts was de eerste die bij Tjallingii kwam. De voormalige Belgische kampioen liet Tjallingii in de steek bij de beklimming van de Monteberg en trok alleen in de aanval. Achter hem versnelde Stijn Vandenbergh. Die kreeg steun van Daniel Oss, Sep Vanmarcke, Geraint Thomas en Jens Debusschere. Ook Luca Paolini repte zich naar de achtervolgende groep. Thomas werd in de aanloop naar de Baneberg door een felle windstoot de berm in geblazen en kwam ten val. De Brit kon wel opnieuw aansluiting vinden bij het groepje met onder andere Vandenbergh, Debusschere en Vanmarcke, waar ook Niki Terpstra zijn karretje had aangehangen. Eenzame vluchter Roelandts mocht de laatste keer de Kemmelberg optrekken met een voorgift van 2:05 op de zeven achtervolgers, waar Oss het bijzonder lastig had. Wat van het peloton overbleef volgde op 6:26. Oss moest zijn metgezellen laten rijden. Ook bij Roelandts was het beste eraf en op 17 kilometer werd hij gegrepen. Er volgde een spervuur van ontsnappingen, tot Paolini op vijf kilometer van de eindmeet alleen op kop kwam te zitten.Achter hem kwam de tegenreactie met Terpstra, Vandenbergh, Debusschere, Vanmarcke en Thomas nooit echt goed op gang. Thomas en Terpstra probeerden nog de kloof met Paolini te dichten, maar slaagden daar niet in, zodat de bebaarde Milanees uitgebreid het zegegebaar kon maken in de Vanackerestraat te Wevelgem. Voor Paolini is het de eerste zege van het seizoen. In Vlaanderen was hij eerder succesvol met winst in de Brabantse Pijl 2004 en de Omloop Het Volk 2013. In 2007 stond hij als derde op het podium van de Ronde van Vlaanderen. Op de erelijst volgt Paolini de Duitser John Degenkolb op. (Belga/TE)