De tiende rit van de Tour arriveert vandaag in Saint-Malo, het Bretoense kustplaatsje waar Belgische sprinters in het verleden hun stempel gedrukt hebben: Emile Daems won in 1962, Walter Godefroot in 1967 en Patrick Sercu in 1974.

Vooral de ritzege van Walter Godefroot was opmerkelijk. De Oost-Vlaming kwam met twee seconden voorsprong de sintelbaan van Saint-Malo opgestormd, en werd na een ronde in de laatste rechte lijn bijgehaald door Gerben Karstens.

Er ontstond echter een grote discussie over de juiste finishlijn. Eerst riep de jury Karstens uit tot winnaar, maar uiteindelijk werd Godefroot toch bovenaan de uitslag gezet, met twee seconden voorsprong op de Nederlander.

De tiende rit van de Tour arriveert vandaag in Saint-Malo, het Bretoense kustplaatsje waar Belgische sprinters in het verleden hun stempel gedrukt hebben: Emile Daems won in 1962, Walter Godefroot in 1967 en Patrick Sercu in 1974. Vooral de ritzege van Walter Godefroot was opmerkelijk. De Oost-Vlaming kwam met twee seconden voorsprong de sintelbaan van Saint-Malo opgestormd, en werd na een ronde in de laatste rechte lijn bijgehaald door Gerben Karstens. Er ontstond echter een grote discussie over de juiste finishlijn. Eerst riep de jury Karstens uit tot winnaar, maar uiteindelijk werd Godefroot toch bovenaan de uitslag gezet, met twee seconden voorsprong op de Nederlander.