Vreemd genoeg bezoekt de Tour dit jaar pas voor de tweede keer de Mont Saint-Michel. Aan de voet van het beroemde rotseiland won Johan Museeuw er in 1990 zijn eerste rit Tourrit, voor Olaf Ludwig en Guido Bontempi. Een sprint van een uitgedund peloton, dat door de strakke wind in de laatste kilometers was uiteengevallen.

Voor Museeuw, het jaar ervoor bij ARD nog helper van eindwinnaar Greg LeMond, was die zege zijn internationale doorbraak. Een mentale déclic, zeker toen hij later ook de laatste rit op de Champs-Élysées won, voor Adriano Baffi. Op dezelfde manier: van ver aanzetten, en op de macht, zonder om te kijken, standhouden tot de finish.

Vreemd genoeg bezoekt de Tour dit jaar pas voor de tweede keer de Mont Saint-Michel. Aan de voet van het beroemde rotseiland won Johan Museeuw er in 1990 zijn eerste rit Tourrit, voor Olaf Ludwig en Guido Bontempi. Een sprint van een uitgedund peloton, dat door de strakke wind in de laatste kilometers was uiteengevallen. Voor Museeuw, het jaar ervoor bij ARD nog helper van eindwinnaar Greg LeMond, was die zege zijn internationale doorbraak. Een mentale déclic, zeker toen hij later ook de laatste rit op de Champs-Élysées won, voor Adriano Baffi. Op dezelfde manier: van ver aanzetten, en op de macht, zonder om te kijken, standhouden tot de finish.