Gezien de 220 kilometer lange aanloop naar de Mont Ventoux is de kans niet klein dat een vroege vlucht overleeft en één of twee renners voorop blijven. Zoals in 2002, toen Richard Virenque, door Patrick Lefevere bij Domo-Farm Frites opnieuw in de armen gesloten - al vroeg ontsnapte met tien metgezellen.

US Postalploegleider Johan Bruyneel vergiste zich toen in zijn berekeningen, waardoor de Fransman met bijna acht minuten aan de Ventoux begon en op de top nog ruim twee minuten overhield op Lance Armstrong. De Amerikaan moest zelfs nog Aleksandr Botsjarov laten voorgaan.

Bekijk hier de raid van Virenque en de mislukte achtervolging van The Boss, die zijn directe concurrenten (Rumsas, Basso Mancebo) wel op ruim een minuut reed.

Laatste kilometer vanaf 1.49.30:

Gezien de 220 kilometer lange aanloop naar de Mont Ventoux is de kans niet klein dat een vroege vlucht overleeft en één of twee renners voorop blijven. Zoals in 2002, toen Richard Virenque, door Patrick Lefevere bij Domo-Farm Frites opnieuw in de armen gesloten - al vroeg ontsnapte met tien metgezellen. US Postalploegleider Johan Bruyneel vergiste zich toen in zijn berekeningen, waardoor de Fransman met bijna acht minuten aan de Ventoux begon en op de top nog ruim twee minuten overhield op Lance Armstrong. De Amerikaan moest zelfs nog Aleksandr Botsjarov laten voorgaan. Bekijk hier de raid van Virenque en de mislukte achtervolging van The Boss, die zijn directe concurrenten (Rumsas, Basso Mancebo) wel op ruim een minuut reed. Laatste kilometer vanaf 1.49.30: