De slotklim van deze rit, die naar Annecy-Semnoz - als deel van de iets hogere en langere Crêt du Chatillon - werd in de Tourgeschiedenis slechts één keer in het parcours opgenomen. Niet zonder controverse, want in de Festina-editie van 1998 reed het uitgedunde peloton - de Spaanse teams waren door alle dopingheisa al afgestapt - met een slakkengangetje naar boven, als protest tegen de vele politieonderzoeken in de rennershotels.

Bjarne Riis pleegde er als woordvoerder van het peloton overleg met Tourbaas Jean-Marie Leblanc. De renners reden de rit met aankomst in Aix-les-Bains wel nog uit, maar in groep. En dus besliste de Tourdirectie om de etappe te annuleren.

De slotklim van deze rit, die naar Annecy-Semnoz - als deel van de iets hogere en langere Crêt du Chatillon - werd in de Tourgeschiedenis slechts één keer in het parcours opgenomen. Niet zonder controverse, want in de Festina-editie van 1998 reed het uitgedunde peloton - de Spaanse teams waren door alle dopingheisa al afgestapt - met een slakkengangetje naar boven, als protest tegen de vele politieonderzoeken in de rennershotels. Bjarne Riis pleegde er als woordvoerder van het peloton overleg met Tourbaas Jean-Marie Leblanc. De renners reden de rit met aankomst in Aix-les-Bains wel nog uit, maar in groep. En dus besliste de Tourdirectie om de etappe te annuleren.