Negen keer finishte de Tour al in Albi, en dat palmares is rijkelijk gevuld met ex-wereldkampioenen en ex-Tourwinnaars. De Franse sprinter André Darrigade behaalde in 1953 er de eerste van zijn 22 Tourritzeges.

Eddy Merckx won er in 1971 een tijdrit voor zijn kwelduivel Luis Ocana. Gerrie Knetemann stak in Albi in 1975 zijn eerste etappe in La Grande Boucle op zak. Bjarne Riis veroverde er in 1994 zijn tweede ritzege. En in 2007 won Cadel Evans er de tijdrit, wel pas nadat Alexandre Vinokoerov betrapt werd op bloeddoping en geschrapt werd als winnaar.

Bekijk de slotkilometer van Bjarne Riis en de sprintzege van Gerrie Knetemann tegen Giovanni Cavalcanti:Negen keer finishte de Tour al in Albi, en dat palmares is rijkelijk gevuld met ex-wereldkampioenen en ex-Tourwinnaars. De Franse sprinter André Darrigade behaalde in 1953 er de eerste van zijn 22 Tourritzeges. Eddy Merckx won er in 1971 een tijdrit voor zijn kwelduivel Luis Ocana. Gerrie Knetemann stak in Albi in 1975 zijn eerste etappe in La Grande Boucle op zak. Bjarne Riis veroverde er in 1994 zijn tweede ritzege. En in 2007 won Cadel Evans er de tijdrit, wel pas nadat Alexandre Vinokoerov betrapt werd op bloeddoping en geschrapt werd als winnaar. Bekijk de slotkilometer van Bjarne Riis en de sprintzege van Gerrie Knetemann tegen Giovanni Cavalcanti: