De laatste keer dat de Tour in Tours arriveerde was in 2005, toen Tom Boonen Peter Wrolich en Thor Hushovd versloeg en er zijn vierde Touretappe op zijn naam schreef, de tweede in die editie.

Spectaculairder was de ontknoping van de rit in 1992 toen Thierry Marie demarreerde onder de rode driehoek, en Jelle Nijdam en Acacio Da Silva even later aansloten. Zittend in het zadel kon de Franse proloogspecialist met een ultieme inspanning Nijdam en het spurtende peloton afhouden. Hij had amper een meter voorsprong op Johan Museeuw.

De laatste keer dat de Tour in Tours arriveerde was in 2005, toen Tom Boonen Peter Wrolich en Thor Hushovd versloeg en er zijn vierde Touretappe op zijn naam schreef, de tweede in die editie. Spectaculairder was de ontknoping van de rit in 1992 toen Thierry Marie demarreerde onder de rode driehoek, en Jelle Nijdam en Acacio Da Silva even later aansloten. Zittend in het zadel kon de Franse proloogspecialist met een ultieme inspanning Nijdam en het spurtende peloton afhouden. Hij had amper een meter voorsprong op Johan Museeuw.