Op de prestaties van Peter Sagan - na vier dagen in zijn allereerste Ronde van Frankrijk al aan twee dagzeges toe - valt niets af te dingen, maar niet iedereen smaakt de manier waarop de jonge renner zijn overwinningen viert.

Bij zijn aankomst in Boulogne-sur-Mer gisteren had Sagan nog tijd voor een dansje, waarmee hij verwees naar Forrest Gump, het hoofdpersonage uit de gelijknamige film. "Mijn ploegmaats hadden me gezegd te doen zoals Forrest Gump. Als je tegen hem zegt: 'Ren!', dan rent hij. Als je tegen mij zegt: 'Win!', dan win ik", aldus de 22-jarige Sagan.

Ook zijn winst in de eerste etappe had Sagan uitbundig gevierd, hoewel hij had geprofiteerd van het zog van gele trui Fabian Cancellara en weigerde over te nemen.

Vanaf 2:10

"Ik heb altijd al spektakel willen maken. Ik keek vroeger bijvoorbeeld graag naar de aankomsten van Valentino Rossi. Meteen wilde iedereen dat hij won. Ik wil hetzelfde doen, die reactie uitlokken bij het publiek", legde Sagan zijn gebaren op de streep uit.

In het peloton wordt echter verdeeld gereageerd. Zo twitterde Robbie Hunter, ploegmaat van Cancellara bij RadioShack: 'Geweldige zege van Sagan opnieuw, hij is klasse. Maar ik kan niet zeggen dat ik geniet van zijn zegegebaren ten opzichte van zijn concurrenten."

David Millar verwijst vooral naar de jonge leeftijd van Sagan: 'Volledig voor Sagan en zijn gekke gebaren, hij is 22, hij heeft nog tijd genoeg om oud en stijlvol te worden'.

Sagans ploegmaat Ivan Basso steunt de jonge renner: 'Speciaal sfeertje bij Liquigas-Cannondale. Met de heerlijke gekheid van Sagan en co ontdek ik een jongere Ivan'. (KVDA)

Op de prestaties van Peter Sagan - na vier dagen in zijn allereerste Ronde van Frankrijk al aan twee dagzeges toe - valt niets af te dingen, maar niet iedereen smaakt de manier waarop de jonge renner zijn overwinningen viert. Bij zijn aankomst in Boulogne-sur-Mer gisteren had Sagan nog tijd voor een dansje, waarmee hij verwees naar Forrest Gump, het hoofdpersonage uit de gelijknamige film. "Mijn ploegmaats hadden me gezegd te doen zoals Forrest Gump. Als je tegen hem zegt: 'Ren!', dan rent hij. Als je tegen mij zegt: 'Win!', dan win ik", aldus de 22-jarige Sagan. Ook zijn winst in de eerste etappe had Sagan uitbundig gevierd, hoewel hij had geprofiteerd van het zog van gele trui Fabian Cancellara en weigerde over te nemen. Vanaf 2:10 "Ik heb altijd al spektakel willen maken. Ik keek vroeger bijvoorbeeld graag naar de aankomsten van Valentino Rossi. Meteen wilde iedereen dat hij won. Ik wil hetzelfde doen, die reactie uitlokken bij het publiek", legde Sagan zijn gebaren op de streep uit. In het peloton wordt echter verdeeld gereageerd. Zo twitterde Robbie Hunter, ploegmaat van Cancellara bij RadioShack: 'Geweldige zege van Sagan opnieuw, hij is klasse. Maar ik kan niet zeggen dat ik geniet van zijn zegegebaren ten opzichte van zijn concurrenten." David Millar verwijst vooral naar de jonge leeftijd van Sagan: 'Volledig voor Sagan en zijn gekke gebaren, hij is 22, hij heeft nog tijd genoeg om oud en stijlvol te worden'. Sagans ploegmaat Ivan Basso steunt de jonge renner: 'Speciaal sfeertje bij Liquigas-Cannondale. Met de heerlijke gekheid van Sagan en co ontdek ik een jongere Ivan'. (KVDA)