30-jarige De Nieuw-Zeelandse van Deense origine - eerder in haar carrière al goed voor tweemaal WK-zilver en driemaal WK-brons tegen de klok - legde de 29,9 km af in 40:29, een gemiddelde van 44,299 km per uur. De tweede plaats, om amper twee seconden van Linda Melanie Villumsen, was voor de Nederlandse Anna van der Breggen (40:32), de Duitse titelverdedigster Lisa Brennauer (40:35) was won brons.

Met (een verkouden) Ann-Sophie Duyck stond er ook één landgenote aan de start. Zij finishte in 41:49 als negende. Vorig jaar behaalde ze een vijfde plaats op het WK. Nu was de ambitie minstens een top acht, goed voor kwalificatie op de Olympische Spelen. Ze kwam 13 seconden te kort voor de achtste plaats en voor haar ticket naar Rio.

(Belga/RR)

30-jarige De Nieuw-Zeelandse van Deense origine - eerder in haar carrière al goed voor tweemaal WK-zilver en driemaal WK-brons tegen de klok - legde de 29,9 km af in 40:29, een gemiddelde van 44,299 km per uur. De tweede plaats, om amper twee seconden van Linda Melanie Villumsen, was voor de Nederlandse Anna van der Breggen (40:32), de Duitse titelverdedigster Lisa Brennauer (40:35) was won brons. Met (een verkouden) Ann-Sophie Duyck stond er ook één landgenote aan de start. Zij finishte in 41:49 als negende. Vorig jaar behaalde ze een vijfde plaats op het WK. Nu was de ambitie minstens een top acht, goed voor kwalificatie op de Olympische Spelen. Ze kwam 13 seconden te kort voor de achtste plaats en voor haar ticket naar Rio.(Belga/RR)