De Franse kampioen Thomas Voeckler (Bouygues) heeft maandag de tweede Pyreneeënrit in de Tour gewonnen. Alberto Contador neemt het geel over van Andy Schleck, die materiaalpech had. Jurgen Van den Broek blijft vijfde in de stand.

Voeckler was tijdens de rit van Pamiers naar Bagnères-de-Luchon (over een afstand van 187,5 kilometer) op dertig kilometer van de streep ontsnapt.

Op de Port de Balès, een col buiten categorie, reed Voeckler weg uit een kopgroepje met Johan Vansummeren en Alessandro Ballan. Het drietal was overgebleven van een lange ontsnapping met tien renners.

De Franse kampioen reed daarop alleen naar de overwinning. De Italiaan Alessandro Ballan werd tweede op 1:20, net voor de Spanjaard Aitor Perez.

Schleck verliest geel

Andy Schleck moest door een kettingprobleem op de slotklim zijn
rivaal Alberto Contador laten rijden en stond even te voet.

De Spanjaard had aan de eindstreep een voorsprong van 39 seconden op Schleck, die daardoor zijn gele trui met acht seconden aan Contador moest overlaten.

Jurgen Van den Broeck eindigde aan de zijde van Schleck en Alexandre Vinokourov op 3:29 van Voeckler.

Van den Broek blijft vijfde in de stand en verbeterde zijn positie omdat hij 26 seconden uitliep op zijn concurrenten Robert Gesink, Levi Leipheimer en Ryder Hesjedal.

De Franse kampioen Thomas Voeckler (Bouygues) heeft maandag de tweede Pyreneeënrit in de Tour gewonnen. Alberto Contador neemt het geel over van Andy Schleck, die materiaalpech had. Jurgen Van den Broek blijft vijfde in de stand.Voeckler was tijdens de rit van Pamiers naar Bagnères-de-Luchon (over een afstand van 187,5 kilometer) op dertig kilometer van de streep ontsnapt. Op de Port de Balès, een col buiten categorie, reed Voeckler weg uit een kopgroepje met Johan Vansummeren en Alessandro Ballan. Het drietal was overgebleven van een lange ontsnapping met tien renners.De Franse kampioen reed daarop alleen naar de overwinning. De Italiaan Alessandro Ballan werd tweede op 1:20, net voor de Spanjaard Aitor Perez. Schleck verliest geelAndy Schleck moest door een kettingprobleem op de slotklim zijn rivaal Alberto Contador laten rijden en stond even te voet. De Spanjaard had aan de eindstreep een voorsprong van 39 seconden op Schleck, die daardoor zijn gele trui met acht seconden aan Contador moest overlaten.Jurgen Van den Broeck eindigde aan de zijde van Schleck en Alexandre Vinokourov op 3:29 van Voeckler. Van den Broek blijft vijfde in de stand en verbeterde zijn positie omdat hij 26 seconden uitliep op zijn concurrenten Robert Gesink, Levi Leipheimer en Ryder Hesjedal.