Een dag na de rustdag in Saint-Nazaire staat een overwegend vlakke rit op het menu, dwars doorheen Bretagne, dé fietsregio van Frankrijk. Toch is het voor de klassementsrenners uitkijken. Op goed 20 km van de finish draaien ze in Cancale immers naar links en moeten ze vlak langs de kust naar aankomstplaats Saint-Malo rijden. Als een strakke wind uit de juiste richting blaast - bij voorkeur schuin op kop of in de rug - en als een ploeg alles op de kant gooit, kan dit een spectaculaire waaierfinale worden. Maar even goed wordt het opnieuw een massasprint...

Deze etappe staat verder in het teken van twee grote Bretoense kampioenen: Bernard Hinault en Louison Bobet. Samen goed voor acht eindzeges in de Ronde van Frankrijk, vijf voor de Das en drie voor Bobet, de bakkerszoon van Saint-Méen-Le-Grand. In dat kleine dorpje ligt zijn grafsteen en twee dagen voor het Tourpeloton er passeert wordt er ook een museum over zijn loopbaan heropend.

Een dag na de rustdag in Saint-Nazaire staat een overwegend vlakke rit op het menu, dwars doorheen Bretagne, dé fietsregio van Frankrijk. Toch is het voor de klassementsrenners uitkijken. Op goed 20 km van de finish draaien ze in Cancale immers naar links en moeten ze vlak langs de kust naar aankomstplaats Saint-Malo rijden. Als een strakke wind uit de juiste richting blaast - bij voorkeur schuin op kop of in de rug - en als een ploeg alles op de kant gooit, kan dit een spectaculaire waaierfinale worden. Maar even goed wordt het opnieuw een massasprint... Deze etappe staat verder in het teken van twee grote Bretoense kampioenen: Bernard Hinault en Louison Bobet. Samen goed voor acht eindzeges in de Ronde van Frankrijk, vijf voor de Das en drie voor Bobet, de bakkerszoon van Saint-Méen-Le-Grand. In dat kleine dorpje ligt zijn grafsteen en twee dagen voor het Tourpeloton er passeert wordt er ook een museum over zijn loopbaan heropend.