Nadat het noordelijkste punt in deze Tour is bereikt, trekt het peloton weer zuidwaarts richting finishplaats Tours, doorheen de vallei van de Loire, beroemd om zijn Renaissancekastelen.

Deze rit is vrij lang, maar biljartvlak, in tegenstelling tot de herfstklassieker Parijs-Tours waar in de finale nog een aantal hellinkjes op het parcours liggen. De eindstreep ligt ook niet op de bekende Avenue de Grammont, maar voor het Parc des Expositions, een immense hal even buiten het centrum.

Allicht eindigt deze etappe op een koninklijke massasprint. Of grijpen aanvalslustige renners toch hun kans? Waaiervorming, bij een stevige zuidwestenwind, is ook niet uit te sluiten.

Nadat het noordelijkste punt in deze Tour is bereikt, trekt het peloton weer zuidwaarts richting finishplaats Tours, doorheen de vallei van de Loire, beroemd om zijn Renaissancekastelen. Deze rit is vrij lang, maar biljartvlak, in tegenstelling tot de herfstklassieker Parijs-Tours waar in de finale nog een aantal hellinkjes op het parcours liggen. De eindstreep ligt ook niet op de bekende Avenue de Grammont, maar voor het Parc des Expositions, een immense hal even buiten het centrum. Allicht eindigt deze etappe op een koninklijke massasprint. Of grijpen aanvalslustige renners toch hun kans? Waaiervorming, bij een stevige zuidwestenwind, is ook niet uit te sluiten.