De Nederlandse oud-wielrenner en ploegleider Peter Post is vrijdag overleden. Post werd 77 jaar en was al een tijd ziek.

Post blonk als wielrenner vooral uit in het klassieke werk, maar was het meest succesvol op de piste, waar hij niet minder dan 65 Zesdaagsen won.

Op de weg won hij Parijs-Roubaix in 1964 en stond hij driemaal op het podium van de Waalse Pijl, maar winnen kon hij die wedstrijd nooit. In 1967 werd hij tweede. Tijdens het wereldkampioenschap in San Sebastian in 1965 werd Post vierde.

Na zijn carrière werd Post een succesvol ploegleider bij TI-Raleigh (met onder meer Zoetemelk, Raas, Kuiper en Knetemann) en Panasonic (Vanderaerden, Planckaert en Anderson).

De Nederlandse oud-wielrenner en ploegleider Peter Post is vrijdag overleden. Post werd 77 jaar en was al een tijd ziek.Post blonk als wielrenner vooral uit in het klassieke werk, maar was het meest succesvol op de piste, waar hij niet minder dan 65 Zesdaagsen won.Op de weg won hij Parijs-Roubaix in 1964 en stond hij driemaal op het podium van de Waalse Pijl, maar winnen kon hij die wedstrijd nooit. In 1967 werd hij tweede. Tijdens het wereldkampioenschap in San Sebastian in 1965 werd Post vierde.Na zijn carrière werd Post een succesvol ploegleider bij TI-Raleigh (met onder meer Zoetemelk, Raas, Kuiper en Knetemann) en Panasonic (Vanderaerden, Planckaert en Anderson).