"Het was een periode waarin de cultuur van het wielrennen voorschreef dat iedereen doping moest gebruiken. Daar bestaat geen enkele twijfel over," zei Fahey aan het Australische ABC radio. "Alle getuigenissen die door de ploegmaats van Armstrong zijn afgelegd, de ene na de andere, zeggen allemaal hetzelfde: je kon niet competitief zijn zonder doping".

De WADA-topman vindt dan ook dat de toenmalige bestuurders hun deel van de verantwoordelijkheid moeten opnemen. Of de dopingperiode volgens hem achter de rug is, laat Fahey in het midden.

"Daar kan je altijd vragen over stellen. Vrijdag komt de UCI samen om een aantal dingen te bespreken. Daarbij zal het zeker gaan over de manier waarop we op dit terrein vooruitgang kunnen blijven boeken." (Belga/KVDA)

"Het was een periode waarin de cultuur van het wielrennen voorschreef dat iedereen doping moest gebruiken. Daar bestaat geen enkele twijfel over," zei Fahey aan het Australische ABC radio. "Alle getuigenissen die door de ploegmaats van Armstrong zijn afgelegd, de ene na de andere, zeggen allemaal hetzelfde: je kon niet competitief zijn zonder doping". De WADA-topman vindt dan ook dat de toenmalige bestuurders hun deel van de verantwoordelijkheid moeten opnemen. Of de dopingperiode volgens hem achter de rug is, laat Fahey in het midden. "Daar kan je altijd vragen over stellen. Vrijdag komt de UCI samen om een aantal dingen te bespreken. Daarbij zal het zeker gaan over de manier waarop we op dit terrein vooruitgang kunnen blijven boeken." (Belga/KVDA)