Dat gaf David Howman, voorzitter van het Wereldantidopingagentschap WADA, aan. "Enkel als Lance Armstrong alles over zijn dopingverleden onder ede opbiecht aan het WADA, zullen we zijn levenslange schorsing herbekijken."

Olympische schrapping

In het communiqué gaf hij ook nog aan dat het WADA met meer dan gewone interesse de berichten over de mogelijke bekentenis van Armstrong bekijkt.

Volgens ex-WADA-voorzitter Dick Pound is wielrennen als olympische sport in gevaar. Het Canadees IOC-lid zei dinsdag dat het Internationaal Olympisch Comité wellicht geen andere keus heeft. "De enige manier om het wielrennen proper te maken is de schrapping van wielrennen op de Spelen. Als ze opnieuw willen deelnemen, moeten ze hun terugkeer zelf verdienen."

Oprah

Na jaren van ontkenning zou de 41-jarige Texaan zijn dopinggebruik hebben bekend in een televisie-interview met Oprah Winfrey. Dat interview wordt in twee delen uitgezonden op donderdag en vrijdag.

Armstrong zou opgebiecht hebben om weer te mogen deelnemen aan triatlons, wordt gespeculeerd. Na zijn wielercarrière wierp hij zich op als een topper in die sport. (Belga/TV)

Dat gaf David Howman, voorzitter van het Wereldantidopingagentschap WADA, aan. "Enkel als Lance Armstrong alles over zijn dopingverleden onder ede opbiecht aan het WADA, zullen we zijn levenslange schorsing herbekijken."Olympische schrapping In het communiqué gaf hij ook nog aan dat het WADA met meer dan gewone interesse de berichten over de mogelijke bekentenis van Armstrong bekijkt. Volgens ex-WADA-voorzitter Dick Pound is wielrennen als olympische sport in gevaar. Het Canadees IOC-lid zei dinsdag dat het Internationaal Olympisch Comité wellicht geen andere keus heeft. "De enige manier om het wielrennen proper te maken is de schrapping van wielrennen op de Spelen. Als ze opnieuw willen deelnemen, moeten ze hun terugkeer zelf verdienen."Oprah Na jaren van ontkenning zou de 41-jarige Texaan zijn dopinggebruik hebben bekend in een televisie-interview met Oprah Winfrey. Dat interview wordt in twee delen uitgezonden op donderdag en vrijdag. Armstrong zou opgebiecht hebben om weer te mogen deelnemen aan triatlons, wordt gespeculeerd. Na zijn wielercarrière wierp hij zich op als een topper in die sport. (Belga/TV)