De Welshman Geraint Thomas (Sky) heeft in het Duitse Düsseldorf de eerste etappe, een tijdrit, in de Ronde van Frankrijk op zijn naamgeschreven. Na 14 kilometer in en om Düsseldorf was Thomas vijf seconden sneller dan de Zwitser Stefan Küng (BMC), zeven seconden sneller dan zijn Wit-Russische ploegmaat Vasil Kiryienka en acht tellen sneller dan de Duitse wereldkampioen Tony Martin (Katusha). Topfavoriet Chris Froome (Sky) reed de beste tijdrit van de klassementsrenners en finishte als zesde op twaalf seconden.

Valverde out

De renners werden in de openingstijdrit getrakteerd op barre weersomstandigheden en veel regen. Na eerdere tuimelpertes van George Bennett en Dylan Groenwegen (beiden LottoNL-Jumbo) ging ook Alejandro Valverde (Movistar) zwaar tegen het asfalt. De eerste luitenant van kopman Nairo Quintana moest de strijd staken.

Luik

Zondag trekt de Tourkaravaan richting België. Tussen startplaats Düsseldorf en aankomstplaats Luik moeten de renners 203,5 - overwegend vlakke - kilometers overbruggen. Lees meer.

De Welshman Geraint Thomas (Sky) heeft in het Duitse Düsseldorf de eerste etappe, een tijdrit, in de Ronde van Frankrijk op zijn naamgeschreven. Na 14 kilometer in en om Düsseldorf was Thomas vijf seconden sneller dan de Zwitser Stefan Küng (BMC), zeven seconden sneller dan zijn Wit-Russische ploegmaat Vasil Kiryienka en acht tellen sneller dan de Duitse wereldkampioen Tony Martin (Katusha). Topfavoriet Chris Froome (Sky) reed de beste tijdrit van de klassementsrenners en finishte als zesde op twaalf seconden.De renners werden in de openingstijdrit getrakteerd op barre weersomstandigheden en veel regen. Na eerdere tuimelpertes van George Bennett en Dylan Groenwegen (beiden LottoNL-Jumbo) ging ook Alejandro Valverde (Movistar) zwaar tegen het asfalt. De eerste luitenant van kopman Nairo Quintana moest de strijd staken. Zondag trekt de Tourkaravaan richting België. Tussen startplaats Düsseldorf en aankomstplaats Luik moeten de renners 203,5 - overwegend vlakke - kilometers overbruggen. Lees meer.