Sport/Voetbalmagazine
© Sport/Voetbalmagazine

Vorige week startte met de Tour Down Under het internationale koersseizoen. Ook dit magazine zat in de aanloop daar naartoe niet stil, want vanaf morgen, donderdag 25 januari, ligt al voor het vijftiende jaar op rij onze Wielergids in de winkel. In deze special komen uiteraard dé twee tenoren van het klassieke voorseizoen, Peter Sagan en Greg Van Avermaet, aan bod. Met enerzijds een reportage over hoe de Slovaak als merk/product/fietsende rockster in de markt gezet wordt, en anderzijds een interview met de Oost-Vlaming, over onder meer zijn niet te blussen zegedrang.

Trainingspartner en Belgisch kampioen Oliver Naesen beschrijft in een dubbelinterview met zijn broer Lawrence, dit jaar aan de slag bij Lotto-Soudal, hun innige band. In een ander dubbelgesprek belicht Philippe Gilbert hoe zijn Franse Quick-Stepploegmaat Julian Alaphilippe dit jaar definitief zal ontbolsteren in de Ardennenklassiekers en hoe hij zelf een gooi wil doen naar Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix.

Verder ook interviews met Jens Keukeleire, de nieuwe voorjaarskopman van Lotto-Soudal, met Bram Tankink, de sympathieke Nederlandse veteraan van LottoNL-Jumbo, en met de nieuwe UCI-voorzitter David Lappartient, die zijn beleid uit de doeken doet. Met Quick-Steprenner Yves Lampaert brachten we ook een dag op de ouderlijke boerderij door, we gingen daarnaast mee op stage met Team Sunweb, op zoek naar de sleutels van hun succes, en dat van Tom Dumoulin, en we onderzochten waarom Kluisbergen dé koersgemeente van de Vlaamse Ardennen is.

Zoals elk jaar vormt een uitgebreid dossier het hart van deze special, met analyses van alle WorldTourploegen en de belangrijkste procontinentale teams, plus de gegevens van hun renners. Aangevuld met het parcours van de grote rondes en de volledige wielerkalender van 2018. Een onmisbare gids dus die u doorheen het nieuwe seizoen leidt.

De Wielergids 2018 van Sport/Voetbalmagazine telt 132 pagina's en kost 5,95 euro.

jonas creteur

Vorige week startte met de Tour Down Under het internationale koersseizoen. Ook dit magazine zat in de aanloop daar naartoe niet stil, want vanaf morgen, donderdag 25 januari, ligt al voor het vijftiende jaar op rij onze Wielergids in de winkel. In deze special komen uiteraard dé twee tenoren van het klassieke voorseizoen, Peter Sagan en Greg Van Avermaet, aan bod. Met enerzijds een reportage over hoe de Slovaak als merk/product/fietsende rockster in de markt gezet wordt, en anderzijds een interview met de Oost-Vlaming, over onder meer zijn niet te blussen zegedrang. Trainingspartner en Belgisch kampioen Oliver Naesen beschrijft in een dubbelinterview met zijn broer Lawrence, dit jaar aan de slag bij Lotto-Soudal, hun innige band. In een ander dubbelgesprek belicht Philippe Gilbert hoe zijn Franse Quick-Stepploegmaat Julian Alaphilippe dit jaar definitief zal ontbolsteren in de Ardennenklassiekers en hoe hij zelf een gooi wil doen naar Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix. Verder ook interviews met Jens Keukeleire, de nieuwe voorjaarskopman van Lotto-Soudal, met Bram Tankink, de sympathieke Nederlandse veteraan van LottoNL-Jumbo, en met de nieuwe UCI-voorzitter David Lappartient, die zijn beleid uit de doeken doet. Met Quick-Steprenner Yves Lampaert brachten we ook een dag op de ouderlijke boerderij door, we gingen daarnaast mee op stage met Team Sunweb, op zoek naar de sleutels van hun succes, en dat van Tom Dumoulin, en we onderzochten waarom Kluisbergen dé koersgemeente van de Vlaamse Ardennen is. Zoals elk jaar vormt een uitgebreid dossier het hart van deze special, met analyses van alle WorldTourploegen en de belangrijkste procontinentale teams, plus de gegevens van hun renners. Aangevuld met het parcours van de grote rondes en de volledige wielerkalender van 2018. Een onmisbare gids dus die u doorheen het nieuwe seizoen leidt. De Wielergids 2018 van Sport/Voetbalmagazine telt 132 pagina's en kost 5,95 euro. jonas creteur