"De komst van de Ronde is fantastisch nieuws", vindt hij. "Het is ook mooi dat de wedstrijd uitbreidt naar andere provincies." Volgens Van Campenhout haalde Antwerpen het als startplaats van Brugge omwille van "het inhoudelijke verhaal".

"De prijs was sowieso gestegen, voor elke kandidaat", zegt hij. "Dit was geen opbod. Dat de Muur van Geraardsbergen nu weer mee in het parcours kan, was uiteraard ook een belangrijk element."

Grote Markt

De praktische details moeten nog verder besproken worden met organisator Flanders Classics, klinkt het, maar het is alvast het plan om de start in 2017 op de Grote Markt te laten plaatsvinden.

"Een uittocht in de schaduw van de kathedraal zou prachtig zijn", stelt Van Campenhout. "Dat hebben we vorig jaar bij de start van een Touretappe nog gezien. Toen waren er trouwens 300.000 bezoekers. We moeten bescheiden blijven, maar ik denk dat er voor de Ronde opnieuw héél veel volk zal opdagen." (Belga/TE)

"De komst van de Ronde is fantastisch nieuws", vindt hij. "Het is ook mooi dat de wedstrijd uitbreidt naar andere provincies." Volgens Van Campenhout haalde Antwerpen het als startplaats van Brugge omwille van "het inhoudelijke verhaal". "De prijs was sowieso gestegen, voor elke kandidaat", zegt hij. "Dit was geen opbod. Dat de Muur van Geraardsbergen nu weer mee in het parcours kan, was uiteraard ook een belangrijk element." De praktische details moeten nog verder besproken worden met organisator Flanders Classics, klinkt het, maar het is alvast het plan om de start in 2017 op de Grote Markt te laten plaatsvinden. "Een uittocht in de schaduw van de kathedraal zou prachtig zijn", stelt Van Campenhout. "Dat hebben we vorig jaar bij de start van een Touretappe nog gezien. Toen waren er trouwens 300.000 bezoekers. We moeten bescheiden blijven, maar ik denk dat er voor de Ronde opnieuw héél veel volk zal opdagen." (Belga/TE)