Wielrenner Daan Myngheer, die zaterdag een hartstilstand had gekregen tijdens de ochtendetappe van het Internationaal Wegcriterium, is overleden. Dat heeft zijn ploeg Roubaix Lille Metropole in de nacht van maandag op dinsdag op Facebook gemeld. De 22-jarige man uit Roeselare overleed iets na 19.00 uur in het ziekenhuis van Ajaccio in Corsica.

"Met spijt in ons hart moeten wij u vertellen dat Daan zijn laatste koers heeft verloren. Hij heeft gevochten als een ware kampioen maar heeft de strijd verloren", klinkt het op de Facebookpagina van de ploeg. "Al onze gedachten gaan uit naar zijn ouders, zus, vriendin en dichte familie. Rust nu maar zacht kampioen."

Myngheer werd zaterdag onwel in de slotfase van de wedstrijd. In de ambulance kreeg hij een hartstilstand, en vocht sindsdien voor zijn leven in Ajaccio. Het nieuws van het overlijden van Myngheer komt er minder dan 24 uur na de bekendmaking van het overlijden van de Luikse renner Antoine Demoitié, die zondag zwaar ten val kwam tijdens de wedstrijd Gent-Wevelgem. (Belga/AVE)

Wielrenner Daan Myngheer, die zaterdag een hartstilstand had gekregen tijdens de ochtendetappe van het Internationaal Wegcriterium, is overleden. Dat heeft zijn ploeg Roubaix Lille Metropole in de nacht van maandag op dinsdag op Facebook gemeld. De 22-jarige man uit Roeselare overleed iets na 19.00 uur in het ziekenhuis van Ajaccio in Corsica."Met spijt in ons hart moeten wij u vertellen dat Daan zijn laatste koers heeft verloren. Hij heeft gevochten als een ware kampioen maar heeft de strijd verloren", klinkt het op de Facebookpagina van de ploeg. "Al onze gedachten gaan uit naar zijn ouders, zus, vriendin en dichte familie. Rust nu maar zacht kampioen." Myngheer werd zaterdag onwel in de slotfase van de wedstrijd. In de ambulance kreeg hij een hartstilstand, en vocht sindsdien voor zijn leven in Ajaccio. Het nieuws van het overlijden van Myngheer komt er minder dan 24 uur na de bekendmaking van het overlijden van de Luikse renner Antoine Demoitié, die zondag zwaar ten val kwam tijdens de wedstrijd Gent-Wevelgem. (Belga/AVE)