Wouter Dewilde (35) uit Torhout is enkele meters na de finish van de regionale wielerwedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften in het West-Vlaamse Veldegem zwaar ten val gekomen. De renner werd ter plaatse gereanimeerd en is vervolgens in kritieke toestand naar het AZ van Brugge overgebracht. Hij overleed enkele uren later aan zijn verwondingen.

"Jo Maes haalde het in de sprint voor Nielsen Raedt en Wouter Dewilde. Na de finish kwam laatstgenoemde echter zwaar ten val en bleef roerloos liggen", stelt voorzitter van Wielerbond West-Vlaanderen Jules Vandergunst. Wouter Dewilde verloor na de finish van de wedstrijd, waarin hij derde werd, zijn evenwicht en smakte dan zwaar tegen de nadarafsluiting.

Een dokter, die toevallig als toeschouwer aanwezig was, diende Dewilde gedurende twintig minuten de eerste zorgen toe en reanimeerde de renner. "Deze werd wat later afgevoerd naar het ziekenhuis AZ in Brugge waar hij onder verder medisch toezicht gehouden wordt", klonk het aanvankelijk. In het ziekenhuis vocht Dewilde nog enkele uren voor zijn leven, schrijft De Standaard. Woensdag rond 22 uur echter overleed hij aan zijn verwondingen.

Het parket heeft de omstandigheden van het ongeval ter plaatse al onderzocht.

'Zijn er allemaal hart van in'

"Wij zijn er allemaal het hart van in. Ik kreeg in de late avond een telefoontje van zijn ploegleider Filip Deschuytter met deze droevige mededeling", aldus Vandergunst. "De val is duidelijk te zien op de beelden die onze afgevaardigden maakten van de aankomst. Een zeer spijtig ongeval dus waaraan de organisatie geen schuld treft. Om Wouter Dewilde te eren gaan alle wedstrijden tot en met eind dit weekend in de provincie West-Vlaanderen starten met een minuut stilte. Dit ter nagedachtenis van de overleden renner. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie."

Ook de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond betuigt zijn medeleven aan de naasten van Wouter Dewilde. "De Koninklijke Belgische Wielrijdersbond denkt nu vooral aan de echtgenote, familie en vrienden van Wouter Dewilde en biedt hen hierbij zijn oprechte medeleven aan bij dit zware verlies."

Wouter Dewilde (35) uit Torhout is enkele meters na de finish van de regionale wielerwedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften in het West-Vlaamse Veldegem zwaar ten val gekomen. De renner werd ter plaatse gereanimeerd en is vervolgens in kritieke toestand naar het AZ van Brugge overgebracht. Hij overleed enkele uren later aan zijn verwondingen. "Jo Maes haalde het in de sprint voor Nielsen Raedt en Wouter Dewilde. Na de finish kwam laatstgenoemde echter zwaar ten val en bleef roerloos liggen", stelt voorzitter van Wielerbond West-Vlaanderen Jules Vandergunst. Wouter Dewilde verloor na de finish van de wedstrijd, waarin hij derde werd, zijn evenwicht en smakte dan zwaar tegen de nadarafsluiting. Een dokter, die toevallig als toeschouwer aanwezig was, diende Dewilde gedurende twintig minuten de eerste zorgen toe en reanimeerde de renner. "Deze werd wat later afgevoerd naar het ziekenhuis AZ in Brugge waar hij onder verder medisch toezicht gehouden wordt", klonk het aanvankelijk. In het ziekenhuis vocht Dewilde nog enkele uren voor zijn leven, schrijft De Standaard. Woensdag rond 22 uur echter overleed hij aan zijn verwondingen. Het parket heeft de omstandigheden van het ongeval ter plaatse al onderzocht.'Zijn er allemaal hart van in'"Wij zijn er allemaal het hart van in. Ik kreeg in de late avond een telefoontje van zijn ploegleider Filip Deschuytter met deze droevige mededeling", aldus Vandergunst. "De val is duidelijk te zien op de beelden die onze afgevaardigden maakten van de aankomst. Een zeer spijtig ongeval dus waaraan de organisatie geen schuld treft. Om Wouter Dewilde te eren gaan alle wedstrijden tot en met eind dit weekend in de provincie West-Vlaanderen starten met een minuut stilte. Dit ter nagedachtenis van de overleden renner. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie." Ook de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond betuigt zijn medeleven aan de naasten van Wouter Dewilde. "De Koninklijke Belgische Wielrijdersbond denkt nu vooral aan de echtgenote, familie en vrienden van Wouter Dewilde en biedt hen hierbij zijn oprechte medeleven aan bij dit zware verlies."