De Brit Bradley Wiggins (Sky), winnaar van de Tour in 2012, zegt af voor de Ronde van Frankrijk. Hij sukkelt met een knieblessure, zo maakte Sky op zijn teamwebsite bekend.

Twee weken geleden stapte Wiggins uit de Ronde van Italië met pijn in de borst en een knieblessure. Sindsdien kon de Brit volgens Sky-teammanager Dave Brailsford nog niet naar behoren trainen. "Na ziekte, een blessure en de nodige verzorging kan Brad niet meer op tijd in vorm geraken voor de Tour", beweert Brailsford op de Sky-website. "Het is een enorm verlies voor ons. Maar gezien de omstandigheden zullen we hem niet in onze selectie opnemen."

"Het is bijzonder triest om de regerende Tour-kampioen bij Team Sky te hebben, en hem niet te kunnen inzetten. Maar hij is een winnaar, een enorme atleet en zal opnieuw zegevieren zoals voorheen", besluit de Sky-manager.

Bradley Wiggins: 'Enorme ontgoocheling'

"Het is een enorme ontgoocheling dat ik niet in actie kom in de Tour", verklaart Wiggins zelf. Ik wou er bijzonder graag bijzijn, voor het team en voor alle fans. Ik kan niet trainen zoals het hoort, waardoor ik niet klaar zal zijn. Zodra je dat aanvaardt, is het bijna een opluchting dat je je geen zorgen meer moet maken om je blessure en de race tegen de klok."

De 33-jarige Wiggins domineerde in 2012 de Tour, voor zijn ploeggenoot Chris Froome, die dit jaar Sky-kopman is. (Belga/INM)

De Brit Bradley Wiggins (Sky), winnaar van de Tour in 2012, zegt af voor de Ronde van Frankrijk. Hij sukkelt met een knieblessure, zo maakte Sky op zijn teamwebsite bekend. Twee weken geleden stapte Wiggins uit de Ronde van Italië met pijn in de borst en een knieblessure. Sindsdien kon de Brit volgens Sky-teammanager Dave Brailsford nog niet naar behoren trainen. "Na ziekte, een blessure en de nodige verzorging kan Brad niet meer op tijd in vorm geraken voor de Tour", beweert Brailsford op de Sky-website. "Het is een enorm verlies voor ons. Maar gezien de omstandigheden zullen we hem niet in onze selectie opnemen." "Het is bijzonder triest om de regerende Tour-kampioen bij Team Sky te hebben, en hem niet te kunnen inzetten. Maar hij is een winnaar, een enorme atleet en zal opnieuw zegevieren zoals voorheen", besluit de Sky-manager. Bradley Wiggins: 'Enorme ontgoocheling' "Het is een enorme ontgoocheling dat ik niet in actie kom in de Tour", verklaart Wiggins zelf. Ik wou er bijzonder graag bijzijn, voor het team en voor alle fans. Ik kan niet trainen zoals het hoort, waardoor ik niet klaar zal zijn. Zodra je dat aanvaardt, is het bijna een opluchting dat je je geen zorgen meer moet maken om je blessure en de race tegen de klok." De 33-jarige Wiggins domineerde in 2012 de Tour, voor zijn ploeggenoot Chris Froome, die dit jaar Sky-kopman is. (Belga/INM)