De Britse Tourwinnaar Bradley Wiggins zegt dat hij bedroefd en boos was na het zien van de televisie-uitzending van de dopingbiecht van Lance Armstrong, maar ook trots op het besef dat hij nooit zijn zoon op dezelfde manier zal ontgoochelen.

Wiggins volgde het interview van Armstrong bij Oprah Winfrey in het gezelschap van zijn zevenjarige zoon.

"Als fan (van Armstrong) wilde ik eigenlijk niet kijken want ik wilde niet dat zijn beeld als uitzonderlijk atleet aan diggelen zou liggen. Maar ik heb toch gekeken, samen met mijn zoon van 7. Toen hij die ja-neen-vragen beantwoordde en ik hem hoorde toegeven wat hij al die jaren categoriek had ontkend, voelde ik heel wat woede."

"Maar ik was ook bedroefd en zelfs wat emotioneel, als ik eerlijk ben. Het was lastig om naar te kijken. Mijn echtgenote kon het niet aan en verliet de kamer."

Trots, want zuiver

Wiggins is naar eigen zeggen woedend om de schade die Armstrong het wielrennen heeft toegebracht. Tegelijk is hij trots op het besef dat hij nooit zijn zoon op dezelfde manier zal ontgoochelen als Armstrong heeft gedaan met diens kinderen.

"Ik dacht soms: wat een eikel! Daarna moest ik het verhaal duiden aan mijn zoon want hij (Armstrong) had dezelfde wedstrijd gewonnen als zijn vader. Ik zal nooit zoals hem aan mijn zoon moeten uitleggen wat er allemaal aan de hand is. Zijn vader heeft de Tour immers zuiver gewonnen. Dat besef geeft mij het beste gevoel van de wereld."

Podium

Wiggins, die momenteel met Sky het nieuwe seizoen voorbereidt in Mallorca, eindigde net na Lance Armstrong als vierde in de Tour van 2009 en heeft nu het gevoel dat de Amerikaan hem een podiumplaats heeft afgenomen.

In 2012 werd Wiggins de eerste Britse Tourwinnaar ooit. Dit jaar rijdt hij de zowel de Giro d'Italia als de Tour de France.

De Britse Tourwinnaar Bradley Wiggins zegt dat hij bedroefd en boos was na het zien van de televisie-uitzending van de dopingbiecht van Lance Armstrong, maar ook trots op het besef dat hij nooit zijn zoon op dezelfde manier zal ontgoochelen. Wiggins volgde het interview van Armstrong bij Oprah Winfrey in het gezelschap van zijn zevenjarige zoon. "Als fan (van Armstrong) wilde ik eigenlijk niet kijken want ik wilde niet dat zijn beeld als uitzonderlijk atleet aan diggelen zou liggen. Maar ik heb toch gekeken, samen met mijn zoon van 7. Toen hij die ja-neen-vragen beantwoordde en ik hem hoorde toegeven wat hij al die jaren categoriek had ontkend, voelde ik heel wat woede." "Maar ik was ook bedroefd en zelfs wat emotioneel, als ik eerlijk ben. Het was lastig om naar te kijken. Mijn echtgenote kon het niet aan en verliet de kamer." Trots, want zuiver Wiggins is naar eigen zeggen woedend om de schade die Armstrong het wielrennen heeft toegebracht. Tegelijk is hij trots op het besef dat hij nooit zijn zoon op dezelfde manier zal ontgoochelen als Armstrong heeft gedaan met diens kinderen. "Ik dacht soms: wat een eikel! Daarna moest ik het verhaal duiden aan mijn zoon want hij (Armstrong) had dezelfde wedstrijd gewonnen als zijn vader. Ik zal nooit zoals hem aan mijn zoon moeten uitleggen wat er allemaal aan de hand is. Zijn vader heeft de Tour immers zuiver gewonnen. Dat besef geeft mij het beste gevoel van de wereld." Podium Wiggins, die momenteel met Sky het nieuwe seizoen voorbereidt in Mallorca, eindigde net na Lance Armstrong als vierde in de Tour van 2009 en heeft nu het gevoel dat de Amerikaan hem een podiumplaats heeft afgenomen. In 2012 werd Wiggins de eerste Britse Tourwinnaar ooit. Dit jaar rijdt hij de zowel de Giro d'Italia als de Tour de France.