De Belgische meisjes kwamen er niet aan te pas. Lenny Druyts werd 28e, Fenna Vanhoutte 32e, Eva Maria Palm 61e en Nathalie Bex haalde de finish niet.

De junioren kregen lichte regen over zich heen in Richmond. Halfweg koers viel de wedstrijd in zijn plooi. Vier renners trokken in de aanval: Emma White, Chloe Dygert, de Franse Juliette Labous en Agnieszka Skalniak.

In de derde ronde telde het kwartet al 50 seconden voorsprong op een peloton dat in stukken brak.

Aan het einde van de derde ronde, op de hellingen, versnelde Dygert en ontdeed ze zich van haar concurrenten. Ze soleerde naar de zege, goed voor de tweede wereldtitel in haar thuisland. Eerder won ze al de tijdrit, waarin ze meer dan een minuut voorsprong had op de concurrentie. Ook in de tijdrit was het zilver voor Emma White. Dygert fietst nog niet zo lang. Ze speelde basketbal op hoog niveau, maar moest stoppen wegens blessures.

(Belga/RR)

De Belgische meisjes kwamen er niet aan te pas. Lenny Druyts werd 28e, Fenna Vanhoutte 32e, Eva Maria Palm 61e en Nathalie Bex haalde de finish niet. De junioren kregen lichte regen over zich heen in Richmond. Halfweg koers viel de wedstrijd in zijn plooi. Vier renners trokken in de aanval: Emma White, Chloe Dygert, de Franse Juliette Labous en Agnieszka Skalniak. In de derde ronde telde het kwartet al 50 seconden voorsprong op een peloton dat in stukken brak. Aan het einde van de derde ronde, op de hellingen, versnelde Dygert en ontdeed ze zich van haar concurrenten. Ze soleerde naar de zege, goed voor de tweede wereldtitel in haar thuisland. Eerder won ze al de tijdrit, waarin ze meer dan een minuut voorsprong had op de concurrentie. Ook in de tijdrit was het zilver voor Emma White. Dygert fietst nog niet zo lang. Ze speelde basketbal op hoog niveau, maar moest stoppen wegens blessures. (Belga/RR)