De Italiaan Adriano Malori werd op negen seconden van Kiryienka tweede, de Fransman Jérôme Coppel op 26 seconden derde.

De topfavorieten kwamen er niet aan te pas. De Nederlander Tom Dumoulin werd op 1:01 vijfde, de Australiër Rohan Dennis op 1:07 zesde en de Duitser Tony Martin op 1:16 zevende.

Jurgen Van den Broeck was met een achttiende plaats op 2:13 beste Belg. Yves Lampaert finishte net buiten de top dertig: 31e op 2:59.

Voor Kiryienka, die een erepalmares heeft als tijdrijder en die voor Sky rijdt, was het de vierde zege van het seizoen. Eerder won hij een tijdrit in de Giro en de tijdrit op de Europese Spelen en werd hij nationaal kampioen tijdrijden. In 2012 pakte hij al eens brons op het WK tegen de klok. Op de erelijst volgt Kiryienka de Brit Bradley Wiggins op.

'Ontgoocheld'

Jurgen Van den Broeck (Lotto Soudal) mikte vooraf op een plaats in de top tien op het WK tijdrijden, maar finishte uiteindelijk als achttiende. "Het was lastig", reageerde hij, "ik had nooit echt het gevoel dat het goed draaide. Ik weet niet waar het aan ligt. Ik kon gewoon niet beter en op het eind had ik het heel lastig. Mijn enige voordeel was dat ik Juul Jensen voor me zag rijden en die nog kon inhalen."

"Achttiende is niet de plaats waar ik voor naar hier kwam", zegt de 32-jarige Antwerpenaar. "Maar dat is tijdrijden. De conditie is goed, maar het is gewoon de vorm van de dag, de benen die niet super waren en dat voel je meteen. Op een WK moet alles meezitten en dat was hier niet het geval. Als je ziet naar het resultaat van de favorieten zoals Martin, Dumoulin, Dennis, dan besef je ook dat het een rare tijdrit was voor hen. Het was een zwaar parkoers, je kan je zelf op het eind volledig 'tegen een muur rijden' en dat was een gevoel dat ik op het eind ook had."

'Tevreden'

De andere Belg,Yves Lampaert, blikte wel tevreden terug op zijn tijdrit. De West-Vlaming eindigde op een 31e stek. "Ik ben iets te snel gestart", zegt hij. "Op het eind had ik het knap lastig, maar ik ben tevreden over het resultaat."

Lampaert droomde van top 20. Dat is hem niet gelukt. "Maar ik ben niet ontgoocheld. Het ontbreekt me nog aan maturiteit, pure kracht. Ik kan dat hoge vermogen niet de hele tijd vasthouden in een lange tijdrit. Het is echt een zwaar parkoers, heel lang rechtdoor met toch veel tempowisselingen en het gaat veel bergop en bergaf en dan is het moeilijk om iedere keer weer in je ritme te geraken".

(Belga/RR)

De Italiaan Adriano Malori werd op negen seconden van Kiryienka tweede, de Fransman Jérôme Coppel op 26 seconden derde. De topfavorieten kwamen er niet aan te pas. De Nederlander Tom Dumoulin werd op 1:01 vijfde, de Australiër Rohan Dennis op 1:07 zesde en de Duitser Tony Martin op 1:16 zevende.Jurgen Van den Broeck was met een achttiende plaats op 2:13 beste Belg. Yves Lampaert finishte net buiten de top dertig: 31e op 2:59. Voor Kiryienka, die een erepalmares heeft als tijdrijder en die voor Sky rijdt, was het de vierde zege van het seizoen. Eerder won hij een tijdrit in de Giro en de tijdrit op de Europese Spelen en werd hij nationaal kampioen tijdrijden. In 2012 pakte hij al eens brons op het WK tegen de klok. Op de erelijst volgt Kiryienka de Brit Bradley Wiggins op.Jurgen Van den Broeck (Lotto Soudal) mikte vooraf op een plaats in de top tien op het WK tijdrijden, maar finishte uiteindelijk als achttiende. "Het was lastig", reageerde hij, "ik had nooit echt het gevoel dat het goed draaide. Ik weet niet waar het aan ligt. Ik kon gewoon niet beter en op het eind had ik het heel lastig. Mijn enige voordeel was dat ik Juul Jensen voor me zag rijden en die nog kon inhalen." "Achttiende is niet de plaats waar ik voor naar hier kwam", zegt de 32-jarige Antwerpenaar. "Maar dat is tijdrijden. De conditie is goed, maar het is gewoon de vorm van de dag, de benen die niet super waren en dat voel je meteen. Op een WK moet alles meezitten en dat was hier niet het geval. Als je ziet naar het resultaat van de favorieten zoals Martin, Dumoulin, Dennis, dan besef je ook dat het een rare tijdrit was voor hen. Het was een zwaar parkoers, je kan je zelf op het eind volledig 'tegen een muur rijden' en dat was een gevoel dat ik op het eind ook had."De andere Belg,Yves Lampaert, blikte wel tevreden terug op zijn tijdrit. De West-Vlaming eindigde op een 31e stek. "Ik ben iets te snel gestart", zegt hij. "Op het eind had ik het knap lastig, maar ik ben tevreden over het resultaat." Lampaert droomde van top 20. Dat is hem niet gelukt. "Maar ik ben niet ontgoocheld. Het ontbreekt me nog aan maturiteit, pure kracht. Ik kan dat hoge vermogen niet de hele tijd vasthouden in een lange tijdrit. Het is echt een zwaar parkoers, heel lang rechtdoor met toch veel tempowisselingen en het gaat veel bergop en bergaf en dan is het moeilijk om iedere keer weer in je ritme te geraken".(Belga/RR)