De Internationale Wielerunie UCI heeft de wereldkampioenschappen veldrijden van 2016 officieel toegewezen aan Heusden-Zolder.

Dat gebeurde tijdens een vergadering van het UCI-management in het Amerikaanse Louisville, waar het WK 2013 plaatsvindt.

De toewijzing is geen verrassing want de Limburgse gemeente was de enige kandidaat voor de organisatie. Het WK vond er al eerder plaats in 1970 (toen Eric De Vlaeminck won) en 2002 (toen Mario De Clercq won).

Volgend jaar wordt het WK georganiseerd in het Nederlandse Hoogerheide, in 2014 in het Tsjechische Tabor. (Belga/MI)

De Internationale Wielerunie UCI heeft de wereldkampioenschappen veldrijden van 2016 officieel toegewezen aan Heusden-Zolder. Dat gebeurde tijdens een vergadering van het UCI-management in het Amerikaanse Louisville, waar het WK 2013 plaatsvindt. De toewijzing is geen verrassing want de Limburgse gemeente was de enige kandidaat voor de organisatie. Het WK vond er al eerder plaats in 1970 (toen Eric De Vlaeminck won) en 2002 (toen Mario De Clercq won). Volgend jaar wordt het WK georganiseerd in het Nederlandse Hoogerheide, in 2014 in het Tsjechische Tabor. (Belga/MI)