Zondag wordt in het Duitse Sankt Wendel het WK veldrijden gereden. Na zijn Belgische titel en zijn overwinning van vorige week in Hoogerheide start Niels Albert voor velen als de te kloppen man. Zijn manager Christoph Roodhooft is in Knack voorzichtig: "Veel zal afhangen van het weer". Niels blijft op zijn best op een zanderig circuit, zegt Roodhooft, en vermoedelijk zal er in Sankt Wendel sneeuw of ijs liggen.

"Maar hij is zeker niet kansloos. Alleen is Zdenek Stybar op dat soort circuits natuurlijk een klasse apart, dat bewees hij vorig jaar," aldus Roodhooft.

"Hij kan heel goed over ijs rijden, Tsjechen worden zo gevormd. Stybar kende de omloop in Tabor natuurlijk wel door en door, hij reed zowat in zijn achtertuin."

"Hij heeft dit jaar een deel van het seizoen gemist door een blessure, dat speelt in zijn voordeel, maar dat geldt ook voor Niels. Twee jaar geleden was hij na een val in Asper-Gavere anderhalve maand out met een gescheurde milt. Toen zeiden we: 'Van nu af aan telt alleen het wereldkampioenschap in Hoogerheide.' En dat won hij dan ook."

Zondag wordt in het Duitse Sankt Wendel het WK veldrijden gereden. Na zijn Belgische titel en zijn overwinning van vorige week in Hoogerheide start Niels Albert voor velen als de te kloppen man. Zijn manager Christoph Roodhooft is in Knack voorzichtig: "Veel zal afhangen van het weer". Niels blijft op zijn best op een zanderig circuit, zegt Roodhooft, en vermoedelijk zal er in Sankt Wendel sneeuw of ijs liggen. "Maar hij is zeker niet kansloos. Alleen is Zdenek Stybar op dat soort circuits natuurlijk een klasse apart, dat bewees hij vorig jaar," aldus Roodhooft. "Hij kan heel goed over ijs rijden, Tsjechen worden zo gevormd. Stybar kende de omloop in Tabor natuurlijk wel door en door, hij reed zowat in zijn achtertuin." "Hij heeft dit jaar een deel van het seizoen gemist door een blessure, dat speelt in zijn voordeel, maar dat geldt ook voor Niels. Twee jaar geleden was hij na een val in Asper-Gavere anderhalve maand out met een gescheurde milt. Toen zeiden we: 'Van nu af aan telt alleen het wereldkampioenschap in Hoogerheide.' En dat won hij dan ook."