Vier namen lagen al eerder vast: Van Aert, Aerts, Sweeck en Michael Vanthourenhout. Voor de overige drie plaatsen ging het tussen Kevin Pauwels, Daan Soete, Jens Adams, Quinten Hermans, Tim Merlier en Tom Meeusen. Kevin Pauwels en Jens Adams vielen uiteindelijk af. Zij zijn reserves.

Wout van Aert werd de voorbije twee jaar telkens wereldkampioen maar moest dit seizoen meer dan ooit de dominantie van Mathieu van der Poel ondergaan. De Nederlander start op 4 februari voor eigen publiek op de Cauberg dan ook als topfavoriet. Van der Poel werd in 2015 in Tsjechië al eens wereldkampioen, Van Aert werd toen op zijn waarde geklopt en moest vrede nemen met zilver.

Vier namen lagen al eerder vast: Van Aert, Aerts, Sweeck en Michael Vanthourenhout. Voor de overige drie plaatsen ging het tussen Kevin Pauwels, Daan Soete, Jens Adams, Quinten Hermans, Tim Merlier en Tom Meeusen. Kevin Pauwels en Jens Adams vielen uiteindelijk af. Zij zijn reserves.Wout van Aert werd de voorbije twee jaar telkens wereldkampioen maar moest dit seizoen meer dan ooit de dominantie van Mathieu van der Poel ondergaan. De Nederlander start op 4 februari voor eigen publiek op de Cauberg dan ook als topfavoriet. Van der Poel werd in 2015 in Tsjechië al eens wereldkampioen, Van Aert werd toen op zijn waarde geklopt en moest vrede nemen met zilver.