De wereldkampioen was in deze vijfde manche van het regelmatigheidscriterium sneller dan de Nederlander Mathieu van der Poel. Toon Aerts werd derde.

Het werd de eerste overwinning in een Wereldbekercross dit seizoen voor Wout van Aert. Dit na een derde plaats in Koksijde en een tweede plaats in het Deense Bogense.

De eerste vier manches werden gewonnen door Mathieu van der Poel die dan ook leider blijft in de tussenstand van het klassement. Nu met 390 punten.

Wout Van Aert staat tweede met 300 punten achter zijn naam. De volgende Wereldbekercross staat zondag 17 december in Namen op de agenda.

Het was Lars van der haar die als eerste de blubber indook. Mathieu van der Poel volgde als tweede met Wout van Aert in zijn wiel.

Op een modderstrook draaide van der Poel meteen het gashendel open. Van Aert moest even een klein kloofje laten vallen maar slaagde erin de Europese kampioen opnieuw te vervoegen.

Een select kopgroepje met zes renners trok de tweede ronde in. Dat waren Wout van Aert, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, de Nederlanders Corné van Kessel met Mathieu van der Poel en de Tsjech Michael Boros.

Wout van Aert trok op een heuvel de registers open en net op dat moment kreeg Mathieu van der Poel problemen met de ketting en zakte zo weg naar de twintigste plaats.

Wout van Aert bleef fiks tekeer gaan en mocht de derde ronde aansnijden met een voorsprong van 15 seconden op het trio Toon Aerts, Corné van Kessel en Michael Vanthourenhout.

Mathieu van der Poel was ondertussen al opgeklommen naar de zevende plaats maar keek wel tegen een achterstand van 35 seconden op.

Halfcross had Wout van Aert een voorsprong van 29 seconden op Mathieu van der Poel die een fantastische remonte achter de rug had en zich zo nestelde op de tweede plaats.

Een trio met Toon Aerts, Corné van Kessel en Michael Vanthourenhout volgde op 46 seconden en leek zich dan al klaar te maken voor de strijd voor de laatste podiumplaats.

Mathieu van der Poel boog op anderhalve ronde van het einde het hoofd en consolideerde zijn dichtste ereplaats.

Toon Aerts trok voor het ingaan van de slotronde alleen op achtervolging. Corné van Kessel legde beslag op de vierde plaats voor Michael Vanthourenhout.

De wereldkampioen was in deze vijfde manche van het regelmatigheidscriterium sneller dan de Nederlander Mathieu van der Poel. Toon Aerts werd derde. Het werd de eerste overwinning in een Wereldbekercross dit seizoen voor Wout van Aert. Dit na een derde plaats in Koksijde en een tweede plaats in het Deense Bogense. De eerste vier manches werden gewonnen door Mathieu van der Poel die dan ook leider blijft in de tussenstand van het klassement. Nu met 390 punten. Wout Van Aert staat tweede met 300 punten achter zijn naam. De volgende Wereldbekercross staat zondag 17 december in Namen op de agenda. Het was Lars van der haar die als eerste de blubber indook. Mathieu van der Poel volgde als tweede met Wout van Aert in zijn wiel. Op een modderstrook draaide van der Poel meteen het gashendel open. Van Aert moest even een klein kloofje laten vallen maar slaagde erin de Europese kampioen opnieuw te vervoegen. Een select kopgroepje met zes renners trok de tweede ronde in. Dat waren Wout van Aert, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, de Nederlanders Corné van Kessel met Mathieu van der Poel en de Tsjech Michael Boros. Wout van Aert trok op een heuvel de registers open en net op dat moment kreeg Mathieu van der Poel problemen met de ketting en zakte zo weg naar de twintigste plaats. Wout van Aert bleef fiks tekeer gaan en mocht de derde ronde aansnijden met een voorsprong van 15 seconden op het trio Toon Aerts, Corné van Kessel en Michael Vanthourenhout. Mathieu van der Poel was ondertussen al opgeklommen naar de zevende plaats maar keek wel tegen een achterstand van 35 seconden op. Halfcross had Wout van Aert een voorsprong van 29 seconden op Mathieu van der Poel die een fantastische remonte achter de rug had en zich zo nestelde op de tweede plaats. Een trio met Toon Aerts, Corné van Kessel en Michael Vanthourenhout volgde op 46 seconden en leek zich dan al klaar te maken voor de strijd voor de laatste podiumplaats. Mathieu van der Poel boog op anderhalve ronde van het einde het hoofd en consolideerde zijn dichtste ereplaats. Toon Aerts trok voor het ingaan van de slotronde alleen op achtervolging. Corné van Kessel legde beslag op de vierde plaats voor Michael Vanthourenhout.