De arbeidsrechtbank van Mechelen heeft dinsdag wielrenner Wout van Aert vrijgesproken voor contractverbreking. Van Aert verbrak midden september vorig jaar om dringende redenen zijn contract bij Sniper Cycling, het team van ploegleider Nick Nuyens. Die laatste meende dat er geen dringende redenen waren en eiste dat van Aert zijn verbrekingsvergoeding van 1,1 miljoen euro zou betalen. De rechtbank gaf van Aert gelijk en wees de betaling van de ontslagvergoeding van 1,1 miljoen euro af.

Van Aert had een driejarig contract getekend bij Sniper Cycling omdat hij ambities had om zich naast het veldrijden ook op de weg te meten met de grootsten. Het contract ving aan op 1 januari 2017 en zou aflopen op 31 december van dit jaar. Op 17 september 2018 verbrak van Aert eenzijdig zijn contract 'om dringende redenen', maar die werden door de verdediging van zijn toenmalige ploeg weggezet als verwijten en frustraties.

Volgens de verdediging van van Aert waren er wel dringende redenen voor zijn ontslag en werd de renner onvoldoende omkaderd om zijn sportieve ambities waar te maken. De rechtbank volgde dat standpunt en meent dat er wel degelijk dringende redenen waren voor het ontslag en sprak van Aert vrij. Daardoor moet hij ook geen verbrekingsvergoeding betalen, die volgens zijn voormalige ploegleider opliep tot 1,1 miljoen euro.

De arbeidsrechtbank van Mechelen heeft dinsdag wielrenner Wout van Aert vrijgesproken voor contractverbreking. Van Aert verbrak midden september vorig jaar om dringende redenen zijn contract bij Sniper Cycling, het team van ploegleider Nick Nuyens. Die laatste meende dat er geen dringende redenen waren en eiste dat van Aert zijn verbrekingsvergoeding van 1,1 miljoen euro zou betalen. De rechtbank gaf van Aert gelijk en wees de betaling van de ontslagvergoeding van 1,1 miljoen euro af.Van Aert had een driejarig contract getekend bij Sniper Cycling omdat hij ambities had om zich naast het veldrijden ook op de weg te meten met de grootsten. Het contract ving aan op 1 januari 2017 en zou aflopen op 31 december van dit jaar. Op 17 september 2018 verbrak van Aert eenzijdig zijn contract 'om dringende redenen', maar die werden door de verdediging van zijn toenmalige ploeg weggezet als verwijten en frustraties. Volgens de verdediging van van Aert waren er wel dringende redenen voor zijn ontslag en werd de renner onvoldoende omkaderd om zijn sportieve ambities waar te maken. De rechtbank volgde dat standpunt en meent dat er wel degelijk dringende redenen waren voor het ontslag en sprak van Aert vrij. Daardoor moet hij ook geen verbrekingsvergoeding betalen, die volgens zijn voormalige ploegleider opliep tot 1,1 miljoen euro.