De Slowaak Peter Sagan werd tweede op twee seconden, de Fransman Bryan Coquard vervolledig het podium. Onze landgenoot Greg Van Avermaet werd vijfde.

Belgische teams top

Het is al de tweede ritzege voor Etixx-QuickStep in deze Tour, na Tony Martin dinsdag. Met ook twee ritzeges voor André Greipel (Lotto-Soudal) doen de Belgische teams het dus uitstekend in deze Tour.

Zdenek Stybar, die ook al drie keer wereldtitels in het veldrijden behaalde, won eerder dit jaar ook al de Strade Bianche.

Valpartij

In de slotkilometer werd het peloton nog opgeschrikt door een valpartij, met geletruidrager Martin, Tejay van Garderen en Vincenzo Nibali als voornaamste slachtoffers. Martin had duidelijk veel pijn en kwam, ondersteund door zijn ploegmaats, ruim vier minuten na Stybar over de streep.

Omdat de val in de laatste drie kilometer gebeurde, blijft de Duitser wel leider, al is het koffiedik kijken of hij zijn Tour nog kan verderzetten.

Na de etappe maakte Martin zelf bekend dat hij een sleutelbeenbreuk heeft opgelopen. Hij vertelde voor de camera van France Television dat hij vrijdag nog hoopt te starten. 'Ik ga nu naar het ziekenhuis voor onderzoek. Ik hoop dat ik morgen nog kan starten.'

Geeft Martin op, wordt Chris Froome opnieuw leider.

Afrikaanse bolletjestrui

Opmerkelijk: de Eritreeër Daniel Teklehaimanot, die deel uitmaakte van de vlucht van de dag, kwam op de drie beklimmingen van de dag als eerste boven en veroverde de bolletjestrui. De renner van MTN-Qhubeka schreef zo geschiedenis door als eerste Afrikaan ooit de trui te pakken.

Vrijdag trekt het peloton in een rit over 190,5 km van Livarot naar Fougères, verwacht wordt dat de spurters opnieuw hun kans zullen mogen gaan.

De Slowaak Peter Sagan werd tweede op twee seconden, de Fransman Bryan Coquard vervolledig het podium. Onze landgenoot Greg Van Avermaet werd vijfde. Het is al de tweede ritzege voor Etixx-QuickStep in deze Tour, na Tony Martin dinsdag. Met ook twee ritzeges voor André Greipel (Lotto-Soudal) doen de Belgische teams het dus uitstekend in deze Tour.Zdenek Stybar, die ook al drie keer wereldtitels in het veldrijden behaalde, won eerder dit jaar ook al de Strade Bianche.In de slotkilometer werd het peloton nog opgeschrikt door een valpartij, met geletruidrager Martin, Tejay van Garderen en Vincenzo Nibali als voornaamste slachtoffers. Martin had duidelijk veel pijn en kwam, ondersteund door zijn ploegmaats, ruim vier minuten na Stybar over de streep.Omdat de val in de laatste drie kilometer gebeurde, blijft de Duitser wel leider, al is het koffiedik kijken of hij zijn Tour nog kan verderzetten. Na de etappe maakte Martin zelf bekend dat hij een sleutelbeenbreuk heeft opgelopen. Hij vertelde voor de camera van France Television dat hij vrijdag nog hoopt te starten. 'Ik ga nu naar het ziekenhuis voor onderzoek. Ik hoop dat ik morgen nog kan starten.' Geeft Martin op, wordt Chris Froome opnieuw leider.Opmerkelijk: de Eritreeër Daniel Teklehaimanot, die deel uitmaakte van de vlucht van de dag, kwam op de drie beklimmingen van de dag als eerste boven en veroverde de bolletjestrui. De renner van MTN-Qhubeka schreef zo geschiedenis door als eerste Afrikaan ooit de trui te pakken. Vrijdag trekt het peloton in een rit over 190,5 km van Livarot naar Fougères, verwacht wordt dat de spurters opnieuw hun kans zullen mogen gaan.