De 68-jarige Cees Stam, voormalig wereldkampioen in het stayeren achter grote motoren, is al jaren gangmaker tijdens dernywedstrijden in zesdaagsen.

Hij probeerde dinsdagavond gevallen renners of dernyrijders te vermijden, en ging daarbij zelf onderuit. Hij werd vervolgens aangereden door een hem volgende derny.

Stam werd op de piste gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn toestand is ernstig.

"Een aantal andere gangmakers en renners waren betrokken bij het ongeval, maar zijn ondanks kleine blessures in orde", aldus de website van de zesdaagse. "De organisatie komt met meer nieuws zodra dat beschikbaar is." Maar in afwachting werd de werdstrijd tot nader order stilgelegd.

(Belga/RR)

De 68-jarige Cees Stam, voormalig wereldkampioen in het stayeren achter grote motoren, is al jaren gangmaker tijdens dernywedstrijden in zesdaagsen. Hij probeerde dinsdagavond gevallen renners of dernyrijders te vermijden, en ging daarbij zelf onderuit. Hij werd vervolgens aangereden door een hem volgende derny.Stam werd op de piste gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn toestand is ernstig."Een aantal andere gangmakers en renners waren betrokken bij het ongeval, maar zijn ondanks kleine blessures in orde", aldus de website van de zesdaagse. "De organisatie komt met meer nieuws zodra dat beschikbaar is." Maar in afwachting werd de werdstrijd tot nader order stilgelegd.(Belga/RR)