Quick-Step Floors, het wielerteam van Philippe Gilbert, deelt de opgave van Gilbert mee via Twitter. De ex-wereldkampioen is de tweede Belg (Tim Wellens) die uit de Tour stapt en na Matteo Trentin de tweede renner van Quick-Step die opgeeft.

Afgelopen zaterdag fietste Gilbert nog naar zijn beste rituitslag. Hij moest alleen Michael Matthews (winnaar), Greg Van Avermaet en Edvald Boasson Hagen laten voorgaan.

In het algemeen klassement speelde Gilbert geen rol van betekenis. Hij stond op meer dan anderhalf uur van leider Chris Froome, goed voor een 79e plaats. In de vijfde etappe, die naar La Planche des Belles Filles, won hij de prijs van de strijdlust.

Quick-Step Floors, het wielerteam van Philippe Gilbert, deelt de opgave van Gilbert mee via Twitter. De ex-wereldkampioen is de tweede Belg (Tim Wellens) die uit de Tour stapt en na Matteo Trentin de tweede renner van Quick-Step die opgeeft.Afgelopen zaterdag fietste Gilbert nog naar zijn beste rituitslag. Hij moest alleen Michael Matthews (winnaar), Greg Van Avermaet en Edvald Boasson Hagen laten voorgaan.In het algemeen klassement speelde Gilbert geen rol van betekenis. Hij stond op meer dan anderhalf uur van leider Chris Froome, goed voor een 79e plaats. In de vijfde etappe, die naar La Planche des Belles Filles, won hij de prijs van de strijdlust.