Tom Boonen komt in 2013 niet meer in actie. Zijn zitvlakblessure heelt langzaam maar veroorzaakt nog veel pijn bij de ex-wereldkampioen, zo laat zijn team Omega Pharma-Quick.Step weten. Boonen ging donderdagmorgen langs bij de dokter. Daarna viel het verdict. De wonde aan zijn zitvlak (een cyste aan het perineum) heelt langzaam, maar trainen is nog een poos uitgesloten. Boonens seizoen, inclusief het WK in Firenze, is dus voorbij.

"Het is slecht nieuws maar ik verwachtte het ook wel", zegt de 32-jarige Boonen, die eerder al de Eneco Tour miste door de kwetsuur. "Je kan weinig doen aan dit soort blessures. Het heeft tijd nodig om te genezen. Voor een renner is het zeker een van de meest delicate blessures."

De Balenaar zegt 'heel teleurgesteld' te zijn door deze nieuwe tegenslag, nadat hij eerder onder meer al zijn voorjaar de mist zag ingaan door een val in de Ronde van Vlaanderen. "Fysiek voelde ik me goed en na mijn ritzege in de Ronde van Wallonië (op 21 juli) keek ik uit naar een goed einde van het seizoen.

Vorige week kroop ik echter weer op de fiets en na een uur ging de wonde weer open. Zo kan het niet verder. Met de staf hebben we beslist de blessure tijd te geven om te genezen. Vanaf oktober start ik de voorbereiding op 2014."

Niet de eerste keer

Boonen kampte in 2011 met een gelijkaardige blessure. "Toen begon ik op dezelfde manier aan de wintervoorbereiding voor 2012, en dat werd een van mijn beste seizoenen. Het doel is er in 2014 onmiddellijk te staan. Deze rustperiode motiveert me nog meer. Volgend jaar wil ik scoren voor mezelf en de ploeg." (Belga/INM)

Tom Boonen komt in 2013 niet meer in actie. Zijn zitvlakblessure heelt langzaam maar veroorzaakt nog veel pijn bij de ex-wereldkampioen, zo laat zijn team Omega Pharma-Quick.Step weten. Boonen ging donderdagmorgen langs bij de dokter. Daarna viel het verdict. De wonde aan zijn zitvlak (een cyste aan het perineum) heelt langzaam, maar trainen is nog een poos uitgesloten. Boonens seizoen, inclusief het WK in Firenze, is dus voorbij. "Het is slecht nieuws maar ik verwachtte het ook wel", zegt de 32-jarige Boonen, die eerder al de Eneco Tour miste door de kwetsuur. "Je kan weinig doen aan dit soort blessures. Het heeft tijd nodig om te genezen. Voor een renner is het zeker een van de meest delicate blessures." De Balenaar zegt 'heel teleurgesteld' te zijn door deze nieuwe tegenslag, nadat hij eerder onder meer al zijn voorjaar de mist zag ingaan door een val in de Ronde van Vlaanderen. "Fysiek voelde ik me goed en na mijn ritzege in de Ronde van Wallonië (op 21 juli) keek ik uit naar een goed einde van het seizoen. Vorige week kroop ik echter weer op de fiets en na een uur ging de wonde weer open. Zo kan het niet verder. Met de staf hebben we beslist de blessure tijd te geven om te genezen. Vanaf oktober start ik de voorbereiding op 2014." Niet de eerste keer Boonen kampte in 2011 met een gelijkaardige blessure. "Toen begon ik op dezelfde manier aan de wintervoorbereiding voor 2012, en dat werd een van mijn beste seizoenen. Het doel is er in 2014 onmiddellijk te staan. Deze rustperiode motiveert me nog meer. Volgend jaar wil ik scoren voor mezelf en de ploeg." (Belga/INM)