Om een medaille te halen in Rio zal de Oost-Vlaamse in elk van die drie tijdsonderdelen weer een persoonlijk record moeten neerzetten en vóór het laatste nummer, de puntenkoers, al in de top drie moeten staan. Daarin wordt bij de vrouwen immers heel verdedigend gekoerst en is het moeilijk om nog posities op te schuiven.

Aan het materiaal, zeer belangrijk op de piste, zal het alleszins niet liggen, want D'Hoore onderging in de nieuwe windtunnel in Paal liefst 45 tests op zoek naar de ideale combinatie van helm, outfit en fietspositie. Zowel haar pakjes (Bioracer) als haar fietsen (Ridley) zijn bovendien van topkwaliteit.

Gezien de dominantie van de Britse Laura Trott, de regerende olympisch en wereldkampioene, wordt goud in Rio allicht moeilijk. Bovendien is de top in vergelijking met Londen breder geworden, met vooral de Française Laurie Berthon, de Amerikaanse Sarah Hammer, de Australische Annette Edmondson, de Canadese Allison Beveridge en de Nederlandse Kirsten Wild.

Kans op goud: 10%, kans op medaille: 25%.

Competitie: maandag 15/8 en dinsdag 16/8, afsluitende puntenkoers om 22.05 uur.

Om een medaille te halen in Rio zal de Oost-Vlaamse in elk van die drie tijdsonderdelen weer een persoonlijk record moeten neerzetten en vóór het laatste nummer, de puntenkoers, al in de top drie moeten staan. Daarin wordt bij de vrouwen immers heel verdedigend gekoerst en is het moeilijk om nog posities op te schuiven.Aan het materiaal, zeer belangrijk op de piste, zal het alleszins niet liggen, want D'Hoore onderging in de nieuwe windtunnel in Paal liefst 45 tests op zoek naar de ideale combinatie van helm, outfit en fietspositie. Zowel haar pakjes (Bioracer) als haar fietsen (Ridley) zijn bovendien van topkwaliteit.Gezien de dominantie van de Britse Laura Trott, de regerende olympisch en wereldkampioene, wordt goud in Rio allicht moeilijk. Bovendien is de top in vergelijking met Londen breder geworden, met vooral de Française Laurie Berthon, de Amerikaanse Sarah Hammer, de Australische Annette Edmondson, de Canadese Allison Beveridge en de Nederlandse Kirsten Wild.Kans op goud: 10%, kans op medaille: 25%.Competitie: maandag 15/8 en dinsdag 16/8, afsluitende puntenkoers om 22.05 uur.