Het is de tweede keer dat de 34-jarige Müller zich op een Grand Slam bij de laatste acht schaart. In 2008 bereikte hij de kwartfinales van het US Open. Op Wimbledon schopte hij het eerder nooit verder dan de derde ronde (1/16 finales).

Nadal, die vorige maand zijn naam een tiende keer op de erelijst van Roland-Garros schreef, won het toernooi in 2008 en 2010.

Om een plaats bij de laatste vier geeft Müller de Kroaat Marin Cilic (ATP-6) partij. Die ontdeed zich in 1 uur en 41 minuten met driemaal 6-2 van de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP-19).

Door de nederlaag van Nadal vergroten de kansen van Andy Murray om nummer een van de wereld te blijven. De Schot kan nu alleen nog van de troon gestoten worden door de Serviër Novak Djokovic (ATP-4). Die moet het toernooi wel winnen om opnieuw de nummer een op de ATP-ranking te worden.

Djokovic zal pas dinsdag aantreden in de achtste finales. Hij geeft daarin de Fransman Adrian Mannarino (ATP-51) partij. De wedstrijd had maandag na die van Müller en Nadal moeten plaatsvinden, maar toen Muller het afmaakte begon het al te schemeren in Londen.

Het is de tweede keer dat de 34-jarige Müller zich op een Grand Slam bij de laatste acht schaart. In 2008 bereikte hij de kwartfinales van het US Open. Op Wimbledon schopte hij het eerder nooit verder dan de derde ronde (1/16 finales). Nadal, die vorige maand zijn naam een tiende keer op de erelijst van Roland-Garros schreef, won het toernooi in 2008 en 2010. Om een plaats bij de laatste vier geeft Müller de Kroaat Marin Cilic (ATP-6) partij. Die ontdeed zich in 1 uur en 41 minuten met driemaal 6-2 van de Spanjaard Roberto Bautista Agut (ATP-19). Door de nederlaag van Nadal vergroten de kansen van Andy Murray om nummer een van de wereld te blijven. De Schot kan nu alleen nog van de troon gestoten worden door de Serviër Novak Djokovic (ATP-4). Die moet het toernooi wel winnen om opnieuw de nummer een op de ATP-ranking te worden. Djokovic zal pas dinsdag aantreden in de achtste finales. Hij geeft daarin de Fransman Adrian Mannarino (ATP-51) partij. De wedstrijd had maandag na die van Müller en Nadal moeten plaatsvinden, maar toen Muller het afmaakte begon het al te schemeren in Londen.