WK-favoriet Duisland speelt gelijk tegen Ghana

© BELGAIMAGE

WK-favoriet Duitsland heeft zaterdag in zijn tweede groepsmatch 2-2 (rust: 0-0) gelijkgespeeld tegen Ghana. De Mannschaft leidt voorlopig in groep G met 4 op 6, Ghana heeft 1 punt.

Duitsland startte na de demonstratie maandag in Salvador tegen Portugal (4-0) als torenhoog favoriet in het Estadio Castelao in Fortaleza, maar kon die status tegen Ghana niet echt waarmaken. De Black Stars toonden zich, na het onverdiende 1-2 verlies tegen de Verenigde Staten op de eerste speeldag, een taaie tegenstander. De eerste helft had weinig om het lijf. De Mannschaft had wel meer balbezit maar slaagde er niet in dat om te zetten in doelgevaar.

Thomas Müller, die tegen Portugal drie keer had raak getroffen, kon amper in stelling worden gebracht. Ghana hield makkelijk gelijke tred en was zelf enkele keren gevaarlijk via Atsu en Muntari, die allebei op Manuel Neuer botsten.

Na de pauze ontplofte de wedstrijd. Götze opende na 6 minuten de score. Met meer geluk dan wijsheid werkte hij een voorzet van Müller met hoofd en knie voorbij de Ghanese goalie Dauda. Ghana reageerde onmiddellijk. Amper drie minuten later stond het weer gelijk. André Ayew torende bij een hoekschop boven drie Duitsers uit en kopte onhoudbaar binnen. De aangeslagen Duitsers konden geen vuist maken en keken iets voorbij het uur zelfs tegen een achterstand aan.

Na balverlies van Lahm in het middenveld werkte Gyan beheerst af. De Duitse bondscoach Löw reageerde en bracht, met nog goed twintig minuten op de klok, Klose en Schweinsteiger voor Götze en Khedira. De wissel rendeerde meteen want bij een hoekschop stond Klose op de juiste plaats om de 2-2 binnen te werken. De spits van Lazio scoorde zo zijn vijftiende treffer op een WK-eindronde, een evenaring van het record van de Braziliaan Ronaldo.

In een zinderende slotfase gingen beide ploegen voluit op zoek naar de overwinnig. De 60.000 toeschouwers kregen echter geen vijfde treffer meer te zien. Morgen/zondag spelen de Verenigde Staten en Portugal tegen elkaar in Manaus. Bij verlies zijn Cristiano Ronaldo en co uitgeschakeld.

Volgende week donderdag staan Duitsland/VS en Ghana/Portugal op het programma. (Belga/AVE)