Rechtstreekse uitzending vanuit The Crucible in Sheffield. Met Ronnie O'Sullivan versus Judd Trump en Ricky Walden versus Barry Hawkins. Twee laatstgenoemden staan voor het eerst in de halve finale van het WK, voor O'Sullivan is het dat allerminst. De flamboyante snookervedette won de editie van vorig jaar, waarna hij plots een sabbatjaar inlaste. Dit WK in Sheffield is zijn eerste toernooi sinds zijn rentree en meteen geeft Ronnie The Rocket weer iedereen het nakijken.

De kans is zelfs reëel dat de Engelsman na dit WK weer van het toneel verdwijnt. Voor goed deze keer. "Ik heb me het voorbije jaar gerealiseerd dat ik het snooker niet mis. Maar ik had wat geld nodig. Nu kan ik het schoolgeld van mijn kinderen betalen. Nu ik al wat geld op zak heb, kan ik eerlijk zijn. Ik zie ook licht aan het eind van de tunnel. Ik moet het nog maximaal vijf dagen uithouden, misschien maar drie", liet O'Sullivan voor het weekend optekenen. Afscheid nemen met een vijfde wereldtitel zou een mooie eresaluut betekenen. (MS)

Finale te volgen op BBC 2, zondag vanaf 15u.

Rechtstreekse uitzending vanuit The Crucible in Sheffield. Met Ronnie O'Sullivan versus Judd Trump en Ricky Walden versus Barry Hawkins. Twee laatstgenoemden staan voor het eerst in de halve finale van het WK, voor O'Sullivan is het dat allerminst. De flamboyante snookervedette won de editie van vorig jaar, waarna hij plots een sabbatjaar inlaste. Dit WK in Sheffield is zijn eerste toernooi sinds zijn rentree en meteen geeft Ronnie The Rocket weer iedereen het nakijken. De kans is zelfs reëel dat de Engelsman na dit WK weer van het toneel verdwijnt. Voor goed deze keer. "Ik heb me het voorbije jaar gerealiseerd dat ik het snooker niet mis. Maar ik had wat geld nodig. Nu kan ik het schoolgeld van mijn kinderen betalen. Nu ik al wat geld op zak heb, kan ik eerlijk zijn. Ik zie ook licht aan het eind van de tunnel. Ik moet het nog maximaal vijf dagen uithouden, misschien maar drie", liet O'Sullivan voor het weekend optekenen. Afscheid nemen met een vijfde wereldtitel zou een mooie eresaluut betekenen. (MS) Finale te volgen op BBC 2, zondag vanaf 15u.