"Het was niet simpel vandaag. Ik ben blij dat ik blijven vechten ben", gaf Wout Van Aert mee. "Ik wist dat dit een parkoers was waar ik nog heel veel goed kon maken na die pech. Maar op een gegeven moment zag ik het eigenlijk niet meet zitten.

Ik kreeg dan steun van mijn ploegmakkers Tim Merlier en Jan Denuwelaere, die me op sleeptouw namen, waardoor ik even kon recupereren. En natuurlijk kreeg ik ook veel steun van het publiek dat me weer naar voor schreeuwde. Ik raapte beetje per beetje renners op en zo was die eindzege in de Superprestige weer binnen handbereik.

Ik ben heel tevreden dat ik nog derde werd. Ik koers altijd voor mijn plaats en ging dan ook vol voor die laatste podiumplaats. De Grand Slam is binnen. Dat dit veel druk legt voor volgend seizoen? Natuurlijk, maar daar kan ik wel mee leven. Alleen Sven Nys realiseerde eerder al een Grand Slam. Nu sta ik op dat vlak naast hem." (Belga/NSK)

"Het was niet simpel vandaag. Ik ben blij dat ik blijven vechten ben", gaf Wout Van Aert mee. "Ik wist dat dit een parkoers was waar ik nog heel veel goed kon maken na die pech. Maar op een gegeven moment zag ik het eigenlijk niet meet zitten.Ik kreeg dan steun van mijn ploegmakkers Tim Merlier en Jan Denuwelaere, die me op sleeptouw namen, waardoor ik even kon recupereren. En natuurlijk kreeg ik ook veel steun van het publiek dat me weer naar voor schreeuwde. Ik raapte beetje per beetje renners op en zo was die eindzege in de Superprestige weer binnen handbereik.Ik ben heel tevreden dat ik nog derde werd. Ik koers altijd voor mijn plaats en ging dan ook vol voor die laatste podiumplaats. De Grand Slam is binnen. Dat dit veel druk legt voor volgend seizoen? Natuurlijk, maar daar kan ik wel mee leven. Alleen Sven Nys realiseerde eerder al een Grand Slam. Nu sta ik op dat vlak naast hem." (Belga/NSK)