De Belgian Cats zijn er zaterdag in Praag niet in geslaagd te stunten in hun halve finale van het Europees kampioenschap basketbal tegen Spanje. De vicewereld- en vice-olympisch kampioen bleek met 68-52 te sterk. Bij de rust stonden de Belgen 36-21 in het krijt.

Tot 12-11 hielden de Belgen gelijke tred, maar na het eerste kwart was het verschil toch al duidelijk. Met een tussensprintje maakte de Spanjaarden er 20-11 van. Ook de volgende twee kwarts waren voor Spanje: 16-10 en 16-12. In het slotkwart (16-19) konden de Belgen slechts enkele puntjes van de opgelopen achterstand afknabbelen.

Alba Torrens was met 20 punten en 10 rebounds de uitblinkster bij de Spanjaarden. Bij België waren Julie Vanloo (11) en Kim Mestdagh (9) het best bij schot. Emma Meesseman en Ann wauters werden door de Spanjaarden aan banden gelegd en kwamen niet verder dan 5 en 4 punten.

Zondag nemen de Cats het om brons op tegen de verliezers van de tweede halve finale. Daarin staan de Grieken zaterdagavond tegenover de Françaises.

Eerder op de dag boekte Letland in de klassementswedstrijden om plaatsen vijf tot en met acht een nipte 68-67 overwinning tegen Italië. De Letse vrouwen eindigen zo in de top zes en verzekeren zich van een ticket voor het WK van volgend jaar in Spanje.

Zondag treffen de Letten in de strijd om plaats vijf de winnaar van Turkije-Slovakije, op het EK van 2019 zijn ze er overigens ook zeker bij. FIBA Europe maakte immers bekend dat Letland samen met Servië heft EK van 2019 mag organiseren.

De Belgian Cats zijn er zaterdag in Praag niet in geslaagd te stunten in hun halve finale van het Europees kampioenschap basketbal tegen Spanje. De vicewereld- en vice-olympisch kampioen bleek met 68-52 te sterk. Bij de rust stonden de Belgen 36-21 in het krijt.Tot 12-11 hielden de Belgen gelijke tred, maar na het eerste kwart was het verschil toch al duidelijk. Met een tussensprintje maakte de Spanjaarden er 20-11 van. Ook de volgende twee kwarts waren voor Spanje: 16-10 en 16-12. In het slotkwart (16-19) konden de Belgen slechts enkele puntjes van de opgelopen achterstand afknabbelen. Alba Torrens was met 20 punten en 10 rebounds de uitblinkster bij de Spanjaarden. Bij België waren Julie Vanloo (11) en Kim Mestdagh (9) het best bij schot. Emma Meesseman en Ann wauters werden door de Spanjaarden aan banden gelegd en kwamen niet verder dan 5 en 4 punten. Zondag nemen de Cats het om brons op tegen de verliezers van de tweede halve finale. Daarin staan de Grieken zaterdagavond tegenover de Françaises. Eerder op de dag boekte Letland in de klassementswedstrijden om plaatsen vijf tot en met acht een nipte 68-67 overwinning tegen Italië. De Letse vrouwen eindigen zo in de top zes en verzekeren zich van een ticket voor het WK van volgend jaar in Spanje. Zondag treffen de Letten in de strijd om plaats vijf de winnaar van Turkije-Slovakije, op het EK van 2019 zijn ze er overigens ook zeker bij. FIBA Europe maakte immers bekend dat Letland samen met Servië heft EK van 2019 mag organiseren.