Pascal Angillis legt zijn taak als coach van Spirou Basket tijdelijk neer. Op de website van de ploeg uit Charleroi legt hij maandag uit dat bij zijn achtjarige zoon een tumor is ontdekt.

"Een tiental dagen geleden is bij Sidy, mijn achtjarige zoon, een tumor ontdekt. Meteen is een heel zware therapie opgestart die vereist dat ik dagelijks bij mijn familie blijf. Na overleg met mijn echtgenote en de artsen is het duidelijk dat ik al mijn aandacht moet richten op het genezingsproces van mijn zoon en het welzijn van familie", zegt Angillis op de website. "Het is een zware beslissing want met de ploeg verrichten we goed werk en de spelers schuwen de inspanningen niet om collectief beter te worden. Ik hoop snel weer bij de staf te kunnen zijn. Volgens de artsen zal ik twee tot drie maanden afwezig zijn. Ik bedank de directie van Spirou Basket dat ze mij 100 procent steunen."

Tot Angillis terug is, neemt zijn assistent Sam Rotsaert de eerste ploeg in handen. Hij krijgt Oscar Lata naast zich. Met vier competitienederlagen op rij heeft Spirou Basket zijn start in het nieuwe seizoen van de Euromillions Basket League compleet gemist.

Pascal Angillis legt zijn taak als coach van Spirou Basket tijdelijk neer. Op de website van de ploeg uit Charleroi legt hij maandag uit dat bij zijn achtjarige zoon een tumor is ontdekt. "Een tiental dagen geleden is bij Sidy, mijn achtjarige zoon, een tumor ontdekt. Meteen is een heel zware therapie opgestart die vereist dat ik dagelijks bij mijn familie blijf. Na overleg met mijn echtgenote en de artsen is het duidelijk dat ik al mijn aandacht moet richten op het genezingsproces van mijn zoon en het welzijn van familie", zegt Angillis op de website. "Het is een zware beslissing want met de ploeg verrichten we goed werk en de spelers schuwen de inspanningen niet om collectief beter te worden. Ik hoop snel weer bij de staf te kunnen zijn. Volgens de artsen zal ik twee tot drie maanden afwezig zijn. Ik bedank de directie van Spirou Basket dat ze mij 100 procent steunen."Tot Angillis terug is, neemt zijn assistent Sam Rotsaert de eerste ploeg in handen. Hij krijgt Oscar Lata naast zich. Met vier competitienederlagen op rij heeft Spirou Basket zijn start in het nieuwe seizoen van de Euromillions Basket League compleet gemist.