Er werd al volop gespeculeerd over het einde van zijn carrière. De 37-jarige Bryant, die aan zijn twintigste seizoen in de NBA bezig is, worstelde de afgelopen tijd met verschillende blessures. Hij stelt nu in zijn gedicht "klaar te zijn" om te stoppen. Bryant is momenteel nog de best betaalde speler in de Amerikaanse basketbalcompetitie.

Bryant publiceerde zijn gedicht "Dear Basketball" op de website The Players' Tribune. De tekst verhaalt over zijn liefdesrelatie met de sport. "Een liefde zo diep dat ik alles gaf", aldus Bryant, die erkent basketbal niet veel langer "obsessief te kunnen liefhebben".

Bryant heeft tijdens zijn loopbaan vijf NBA-titels veroverd (2000, 2001, 2002, 2009, 2010). Hij heeft gedurende zijn hele carrière voor de LA Lakers gespeeld.

Afscheid in Rio?

Bryant zal zijn laatste competitiematch met de Lakers in principe op 13 april 2016 spelen. Dat is althans zo als het team, dat momenteel laatste staat in de Western Conference, zich niet kwalificeert voor de play-offs. Volgens de voorzitter van USA Basket, Jerry Colangelo, kan Bryant daarna nog opgenomen worden in de Amerikaanse selectie voor de Olympische Spelen.

"Kobe Bryant blijft een speler die de Verenigde Staten kan vertegenwoordigen in Rio", vertelde Colangelo aan sportzender ESPN. De 37-jarige Bryant won al twee keer olympisch goud, in 2008 en 2012. De voorbije drie seizoenen sukkelde de Black Mamba echter vooral met blessures, waardoor zijn kansen op een selectie flink zijn geslonken.

Hij nam overigens niet deel aan een voorbereidende stage voor Rio waarop 34 spelers present tekenden, onder wie sterren als LeBron James, Stephen Curry, Carmelo Anthony, Kevin Durant en James Harden.

Bekijk hier een compilatie van enkele hoogtepunten uit de carrière van Kobe Bryant.

(Belga/JH)

Er werd al volop gespeculeerd over het einde van zijn carrière. De 37-jarige Bryant, die aan zijn twintigste seizoen in de NBA bezig is, worstelde de afgelopen tijd met verschillende blessures. Hij stelt nu in zijn gedicht "klaar te zijn" om te stoppen. Bryant is momenteel nog de best betaalde speler in de Amerikaanse basketbalcompetitie. Bryant publiceerde zijn gedicht "Dear Basketball" op de website The Players' Tribune. De tekst verhaalt over zijn liefdesrelatie met de sport. "Een liefde zo diep dat ik alles gaf", aldus Bryant, die erkent basketbal niet veel langer "obsessief te kunnen liefhebben". Bryant heeft tijdens zijn loopbaan vijf NBA-titels veroverd (2000, 2001, 2002, 2009, 2010). Hij heeft gedurende zijn hele carrière voor de LA Lakers gespeeld.Bryant zal zijn laatste competitiematch met de Lakers in principe op 13 april 2016 spelen. Dat is althans zo als het team, dat momenteel laatste staat in de Western Conference, zich niet kwalificeert voor de play-offs. Volgens de voorzitter van USA Basket, Jerry Colangelo, kan Bryant daarna nog opgenomen worden in de Amerikaanse selectie voor de Olympische Spelen. "Kobe Bryant blijft een speler die de Verenigde Staten kan vertegenwoordigen in Rio", vertelde Colangelo aan sportzender ESPN. De 37-jarige Bryant won al twee keer olympisch goud, in 2008 en 2012. De voorbije drie seizoenen sukkelde de Black Mamba echter vooral met blessures, waardoor zijn kansen op een selectie flink zijn geslonken. Hij nam overigens niet deel aan een voorbereidende stage voor Rio waarop 34 spelers present tekenden, onder wie sterren als LeBron James, Stephen Curry, Carmelo Anthony, Kevin Durant en James Harden. (Belga/JH)