Ann Wauters zou voor Canberra Capitals gaan spelen, maar omwille van familiale redenen wilde ze niet naar Australië afzakken. En dan was er een Belgisch aanbod, van Castors Braine, met Etixx, het sportvoedingmerk van Marc Coucke, als nieuwe sponsor.

De beste Belgische basketbalspeelster ooit was vorig seizoen aan de slag bij het Franse Villeneuve d'Ascq. Met die ploeg veroverde ze in maart nog de Eurocup, nadat in de finale trouwens Castors Braine werd verslagen.

"We willen meer investeren in Wallonië en in sport voor vrouwen", zei Coucke, die met de wielerploeg Topsport Vlaanderen-Etixx al een vrouwenteam steunt.

"Ann is een zeldzame Belgische wereldtopper. Toen de voorzitter van Castors, Jacques Platieau, me zei dat hij nog een beetje steun nodig had om haar binnen te halen, wilde ik meteen helpen. Als je alle betrokkenen samenbrengt, is het mogelijk om hier unieke dingen te doen. Deze club kan een Europese beker winnen. Heel België zal achter Castors staan!"

Eerste Belgische titel?

Wauters is iets minder uitgesproken in haar ambities. Het komende seizoen treedt Castors Braine aan in de Euroleague, de hoogste Europese divisie. "Dat heeft zeker een invloed gehad op mijn beslissing. Het niveau is zeer hoog, maar in de sport kan iedereen van iedereen winnen. We hebben ambitie, maar zijn wel realistisch. Als we in de groepsfase vijfde of zesde worden, zijn we rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales van de Eurocup. En daar ligt alles open."

Tijdens haar lange carrière heeft de intussen 34-jarige Wauters een indrukwekkend palmares opgebouwd, over meerdere continenten. Een Belgische titel heeft ze evenwel nog niet op zak. "Ik zou die graag behalen, maar we mogen de andere ploegen niet onderschatten", aldus Wauters, die een terugkeer naar de Belgische nationale ploeg wel uitsluit. "Die deur is gesloten. We hebben veel Belgische talenten, dat zagen we onlangs nog (U19-ploeg bereikte kwartfinale op WK). De puzzelstukjes moeten nu gewoon in elkaar vallen, maar dat zal zonder mij zijn. Zelfs als België ooit de Olympische Spelen haalt."

(Belga/RR)

Ann Wauters zou voor Canberra Capitals gaan spelen, maar omwille van familiale redenen wilde ze niet naar Australië afzakken. En dan was er een Belgisch aanbod, van Castors Braine, met Etixx, het sportvoedingmerk van Marc Coucke, als nieuwe sponsor. De beste Belgische basketbalspeelster ooit was vorig seizoen aan de slag bij het Franse Villeneuve d'Ascq. Met die ploeg veroverde ze in maart nog de Eurocup, nadat in de finale trouwens Castors Braine werd verslagen. "We willen meer investeren in Wallonië en in sport voor vrouwen", zei Coucke, die met de wielerploeg Topsport Vlaanderen-Etixx al een vrouwenteam steunt. "Ann is een zeldzame Belgische wereldtopper. Toen de voorzitter van Castors, Jacques Platieau, me zei dat hij nog een beetje steun nodig had om haar binnen te halen, wilde ik meteen helpen. Als je alle betrokkenen samenbrengt, is het mogelijk om hier unieke dingen te doen. Deze club kan een Europese beker winnen. Heel België zal achter Castors staan!" Wauters is iets minder uitgesproken in haar ambities. Het komende seizoen treedt Castors Braine aan in de Euroleague, de hoogste Europese divisie. "Dat heeft zeker een invloed gehad op mijn beslissing. Het niveau is zeer hoog, maar in de sport kan iedereen van iedereen winnen. We hebben ambitie, maar zijn wel realistisch. Als we in de groepsfase vijfde of zesde worden, zijn we rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales van de Eurocup. En daar ligt alles open." Tijdens haar lange carrière heeft de intussen 34-jarige Wauters een indrukwekkend palmares opgebouwd, over meerdere continenten. Een Belgische titel heeft ze evenwel nog niet op zak. "Ik zou die graag behalen, maar we mogen de andere ploegen niet onderschatten", aldus Wauters, die een terugkeer naar de Belgische nationale ploeg wel uitsluit. "Die deur is gesloten. We hebben veel Belgische talenten, dat zagen we onlangs nog (U19-ploeg bereikte kwartfinale op WK). De puzzelstukjes moeten nu gewoon in elkaar vallen, maar dat zal zonder mij zijn. Zelfs als België ooit de Olympische Spelen haalt."(Belga/RR)