Jong, een indrukwekkende baard en tweede in de MVP-verkiezing na Stephen Curry: James Harden is hot in de NBA. 'Zijn looks, zijn stijl op en naast het veld, en de manier waarop hij zijn sport beleeft, belichaamt ook onze waarden', zei Michael Ehrlich, woordvoerder van Adidas, waar de 25-jarige shooting guard van de Houston Rockets een contract voor dertien jaar én 180 miljoen euro kan tekenen.

Nike liet al weten dat het zich niet zal laten verleiden tot een opbod, want de marktleider heeft andere ijzers - LeBron James, Kobe Bryant, Kevin Durant - in het vuur en heeft een NBA-marktaandeel van 58 procent. Adidas staat met 4 procent slechts op de vijfde plaats, na Skechers, New Balance en Asics. De strategie van Adidas is duidelijk: geen gearriveerde vedetten, maar jonge kerels. Harden moet het uithangbord van het nieuwe offensief worden, met daarin ook een prominente plaats voor Derrick Rose (Chicago Bulls), Damian Lillard (Portland Trail Blazers) en John Wall (Washington Wizards).

(Chris Tetaert)

Jong, een indrukwekkende baard en tweede in de MVP-verkiezing na Stephen Curry: James Harden is hot in de NBA. 'Zijn looks, zijn stijl op en naast het veld, en de manier waarop hij zijn sport beleeft, belichaamt ook onze waarden', zei Michael Ehrlich, woordvoerder van Adidas, waar de 25-jarige shooting guard van de Houston Rockets een contract voor dertien jaar én 180 miljoen euro kan tekenen. Nike liet al weten dat het zich niet zal laten verleiden tot een opbod, want de marktleider heeft andere ijzers - LeBron James, Kobe Bryant, Kevin Durant - in het vuur en heeft een NBA-marktaandeel van 58 procent. Adidas staat met 4 procent slechts op de vijfde plaats, na Skechers, New Balance en Asics. De strategie van Adidas is duidelijk: geen gearriveerde vedetten, maar jonge kerels. Harden moet het uithangbord van het nieuwe offensief worden, met daarin ook een prominente plaats voor Derrick Rose (Chicago Bulls), Damian Lillard (Portland Trail Blazers) en John Wall (Washington Wizards).(Chris Tetaert)